Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Programma Collectieve Promotionele Landbouw Activiteiten opengesteld

Nieuwsbericht | 28-04-2008

Het programma Collectieve Promotionele Landbouw Activiteiten (CPLA) start vanaf maandag 28 april. CPLA is een EU-aanbesteding voor het organiseren van projecten op het gebied van agribusiness. De projecten dienen de concurrentiekracht van het Nederlandse agrarisch bedrijfsleven op de internationale markt te versterken.

Vanaf 28 april kunnen bedrijven en organisaties voorstellen indienen voor handelsreizen en collectieve beursinzendingen op het gebied van agribusiness. De projecten moeten gericht zijn op landen van de Europese Unie en Zuid- en Centraal-Amerika.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) financiert het programma CPLA; de EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, voert het uit.

De voorstellen worden beoordeeld op een aantal criteria. Een puntenwaardering per criterium leidt vervolgens tot een totaalscore. De indiener voert de projectvoorstellen, na gunning door het ministerie van LNV, in opdracht uit. Het bedrijfsleven kan tot 20 juni projectvoorstellen indienen.

Op vrijdag 16 mei wordt er een zogenoemde bid meeting gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt het programma toegelicht en kunnen de aanwezigen vragen stellen. De bijeenkomst heeft plaats van 16.00 tot
17.30 uur bij de EVD, Juliana van Stolberglaan 148 in Den Haag. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen naar: ramkisor@evd.nl.

Voor meer informatie over het programma CPLA en en tenderdocumenten zie: www.evd.nl/cpla.

Meer informatie


* Activiteitenkalender Bilaterale Economische Samenwerking (BES)

Verwante informatie


* Website van de EVD

* Website voor internationaal ondernemen

Zie ook


* Dossier Agribusiness - Activiteiten voor het bedrijfsleven