Roerige tijden in Zoetermeerse Zeeheldenbuurt voorbij

28/04/2008 14:58

Stichting Vestia Groep

Het heeft lang geduurd maar op donderdag 24 april is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt in het oude Dorp van Zoetermeer. De eer voor deze officiële handeling was aan de oudste bewoner van de Zeeheldenbuurt, de heer T. Windmeijer, samen met de directeur van Weba Bouwgroep, de Leo van Dijk.

Slaan eerste paal door oudste bewoner
Van verre hoorden de buurtbewoners de zeeheldenliederen al klinken door de Zeeheldenbuurt. De bewoners zijn deze middag feestelijk ontvangen op de bouwplaats door het Bruinisser Visserskoor, bestaande uit 35 man. Daarbij was er ook een 'echte' ouderwetse zeeheld ter plaatse, die de aanwezigen toesprak en duidelijk maakte dat de stormachtige tijden nu echt voorbij zijn en het tij gekeerd is. De bouw gaat beginnen! Na de zeeheldenliederen kondigde de zeeheld de oudste bewoner en Leo van Dijk aan voor het slaan van de eerste paal. Aangezien er gebruik werd gemaakt van een nostalgische hei-installatie uit de oude jaren waren er nog wat extra mannen nodig om hun te assisteren. Voordat een schip te water gaat wordt het gedoopt met champagne. De bouw is gedoopt door Jenny Commandeur, directeur Vestia Zoetermeer en Frans Muijzers, wethouder Zoetermeer door een fles champagne kapot te slaan tegen het bouwbord.

Vernieuwing van het Dorp
Vestia Zoetermeer bouwt in totaal 152 woningen in het Dorp. In de eerste fase worden 27 appartementen gerealiseerd aan de van Galenstraat en 15 eengezinswoningen aan de Kortenaerstraat en de Witte de Withstraat. De eerste fase van het bouwproject wordt in het voorjaar van 2009 opgeleverd. Architectenbureau Molenaar & van Winden Architecten uit Delft maakte het ontwerp. De bouw wordt gerealiseerd door Bouwbureau WEBA B.V. uit Naaldwijk. In de tweede en derde fase van het Dorp worden nog 110 woningen naar een ontwerp van deze architecten gerealiseerd.

Vestia Zoetermeer
Vestia Zoetermeer is een van de dertien Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van ca. 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van Nederland. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De dertien corporaties en vier vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal circa 900 mensen werken.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.