Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Kwispelroute Oud-West van de baan

28 april 2008

De aanvragers van het burgerinitiatief Kwispelroute hebben op 9 april hun initiatief voorstel ingetrokken. Dit betekent dat de Kwispelroute op het WG-terrein voorlopig van de baan is. De initiatiefnemers beraden zich op een andere manier om tot een resultaat te komen.

Tijdens de Raadsvergadering van 5 februari jongstleden presenteerden de initiatiefnemers hun plan. Zij wilden op het WG-terrein een speciale route, waarop zij hun honden konden laten loslopen. Het burgerinitiatief leidde tot heel wat discussies in de buurt.

Portefeuillehouder Werner Toonk informeerde de Deelraad op 11 maart over het hondenbeleid en de implicaties van het instellen van een Kwispelroute. Ook peilde het Stadsdeel de mening van de bewoners via een digitaal bewonerspanel. Hieraan namen 385 panelleden deel (zie voor de resultaten: www.oudwest.amsterdam.nl/digitaalbewonerspanel). De deelraad organiseerde op 20 maart een speciale hoorzitting, waar voor- en tegenstanders de gelegenheid kregen om te vertellen wat zij van de Kwispelroute vonden.


---

Inlichtingen:
Ingrid Beeken, strategisch communicatieadviseur Tel. 020-252 3600 / 06-2844 2642