Dexia Bank


enige commissaris

Raad van bestuur van Dexia stelt Deloitte voorals enige commissaris op de algemene vergadering van 2008

8/04/2008

Brussel, Parijs, 8 april 2008 - Dexia NV kondigt aan dat zijn raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering zal voorstellen om Deloitte als enige commissaris aan te stellen. In 2007 werd een aanbestedingsprocedure gelanceerd om de externe-controlefunctie in de groep Dexia te harmoniseren. De beslissing om de externe controle van de rekeningen van Dexia en zijn voornaamste dochterondernemingen aan één auditbureau toe te vertrouwen, sluit aan bij de huidige markttrend en zal de mogelijkheid bieden om de auditprocedure efficiënter te maken en de kosten te verminderen.

Dexia heeft sinds zijn oprichting, en in het kader van de opeenvolgende fusies, met verscheidene auditbureaus gewerkt. De raad van bestuur van Dexia heeft besloten om op groepsniveau een beroep te doen op één enkel auditbureau, met uitzondering van de landen waar de controle van de rekeningen door een college van commissarissen moet worden uitgevoerd.

De aanstelling van Deloitte, die door de gewone algemene vergadering van 2008 moet worden goedgekeurd, gaat in vanaf het boekjaar 2008.

Dexia is PricewaterhouseCoopers en Mazars & Guérard zeer erkentelijk voor de uitstekende diensten die het vele jaren heeft geleverd en wenst het te danken voor zijn bijdrage.