Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 22 februari 2008
Première in Koninklijk Theater Carré voor Guido's Orchestra

Kaartverkoop Red Passion Live in Concert van start

Maandag 28 april 2008 om 20:00 uur gaat de theatertour Red Passion Live in Concert van Guido's Orchestra feestelijk in première in het Amsterdamse Theater Carré. Zaterdag 23 februari start de kaartverkoop voor de première in Amsterdam via www.theatercarre.nl.

Tijdens Red Passion Live in Concert bewijst Guido Dieteren met zijn 30-koppig poporkest dat pop en klassiek één kunnen zijn. Bekende klassieke melodieën, fraaie popsongs, prachtige filmmuziek en nieuwe composities worden ingenieus gecombineerd..

Met de recente release van het album Red Passion en de Red Passion Live in Concert-concertreeks in de grote theaters van Nederland markeert Guido's Orchestra de volgende belangrijke stap naar (inter)nationaal succes. Guido's Orchestra zal later dit jaar zijn vleugels uitslaan naar andere landen, in Europa en daarbuiten.

Guido's Orchestra trad zowel tijdens de 2006-editie als in 2007 op bij de Symphonica in Rosso concertreeks in het Arnhemse Gelredome met onder meer Paul de Leeuw, Marco Borsato, Cor Bakker, Edsilia Rombley en de vaste vocale soliste van Guido's Orchestra: sopraan Wendy Kokkelkoren.

Speellijst:

maandag 28 april Theater Carré Amsterdam
dinsdag 29 april Martini Plaza Groningen
woensdag 14 mei Spiegel Theater Zwolle (kaartverkoop vanaf 1 mrt) zaterdag 17 mei Schouwburg De Tamboer Hoogeveen maandag 19 mei Het Nieuwe Luxor Rotterdam
maandag 26 mei Parktheater Eindhoven Eindhoven

Kaartverkoop via TopTicketLine:
www.topticketline.nl (behalve Theater Carré, zie daarvoor www.theatercarre.nl) T 0900 300 5000 (45cpm)

Guido Dieteren, telg uit een bijzonder muzikaal gezin en vierde generatie orkestleider, vestigde op jonge leeftijd zijn naam als concertmeester van het Jeugdorkest Nederland en andere orkesten. Om vervolgens zijn loopbaan als dirigent, violist en solist voort te zetten bij verscheidene orkesten op tournee door Europa en Noord-Amerika. Guido Dieteren was tot 1998 eerste violist van het Straussorkest van André Rieu en maakte tournees door Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada.