Gemeente Twenterand


Plannen voor uitbreiding Stobbe tot activiteitencentrum Intentieovereenkomst gemeente Twenterand en Vestion Wonen

Op 23 april 2008 om 10.00 uur ondertekenen wethouder Jan Binnenmars van de gemeente Twenterand en directeur Jan de Lange van Vestion Wonen een intentieovereenkomst over de uitbreiding van sporthal "de Stobbe" te Vroomshoop tot activiteitencentrum. De uitbreiding van de sporthal is het eerste project dat binnen de centrumvisie Vroomshoop wordt uitgevoerd.

De intentieovereenkomst over de uitbreiding van sporthal "de Stobbe" is in eerste instantie bedoeld om te kijken of het mogelijk is om tot het activiteitencentrum te komen. In de overeenkomst worden de verantwoordelijkheden, de rechten en de plichten van en tussen partijen geregeld. In de overeenkomst is ook geregeld dat bij de verdere uitwerking de diverse toekomstige gebruikers betrokken zullen worden.

De gemeente Twenterand en Vestion Wonen zijn overeengekomen dat zij gezamenlijk een financieel en maatschappelijk haalbaar project willen realiseren. De uitbreiding moet dan binnen afzienbare tijd worden gerealiseerd en zal worden ontwikkeld tot een multifunctioneel gebouwencomplex. Daarin is dan niet alleen plaats voor de sport, maar er zullen ook diverse welzijns- en culturele activiteiten georganiseerd worden.

De sportverenigingen die in de toekomst van het activiteitencentrum gebruik worden in een bijeenkomst op 22 mei 2008 over de ontwikkelingen geïnformeerd. Een dergelijke bijeenkomst wordt voor de welzijns- en culturele instellingen op 26 mei 2008 georganiseerd.