Marcel de Jong wint de Manager's Award in IT Service Management


Ventus medewerker valt in de prijzen

HEERENVEEN, 20080428 -- Marcel de Jong, executive van Ventus, heeft in Ede tijdens het Congres Best Practices in IT Management, de Manager's Award in IT Service Management in ontvangst genomen. EXIN, hét exameninstituut voor ICT'ers, reikt deze jaarlijkse Award uit aan de examenkandidaat met de beste prestaties voor deze hoogst haalbare service management certificering in het afgelopen jaar.

Uit handen van directeur Joep van Nieuwstadt van het EXIN heeft Marcel de award in ontvangst genomen. Van Nieuwstadt feliciteerde niet alleen Marcel met deze geweldige prestatie, maar ook zijn werkgever Ventus en opleider Ultracomp. Marcel won de award omdat hij tijdens de ITIL examens van het EXIN dit jaar, het beste resultaat neerzette. Een prestatie van formaat, waarbij van Nieuwstadt memoreerde dat er vorig jaar 200.000 examens zijn afgenomen op diverse specialismen. Hij slaagde voor beide examens, Service Support en Service Delivery, in één keer met respectievelijk een zeven en een acht als eindcijfer.

De prestatie van Marcel komt niet uit de lucht vallen. Zo is een aantal jaren geleden strategisch besloten om service management als een van de belangrijke pijlers van de Ventus dienstverlening te positioneren. Een uitgangspunt wat al snel vertaald was naar een gedegen en concreet opleidingsplan voor medewerkers die al enige jaren werkzaam waren in het ITIL werkveld.

Marcel heeft zijn service management opleiding genoten bij Ultracomp. Tijdens de cursusdagen werd door Ultracomp sterk gekeken naar vaardigheden en praktische toepassing van de ITIL theorie. In alle blokken werd getoetst op presentatietechnieken, groepsopdrachten en rollenspelen. Nadrukkelijk stuurde Ultracomp op `awareness' en verandermanagement binnen het business en IT speelveld. Een `In Course Assesment' was onderdeel van de toetsing (naast het al eerder behaalde ITIL Foundation diende dit voldoende te scoren) voordat er een examentraining werd gepland en het examen werd aangevraagd.

Marcel de Jong is werkzaam bij Ventus Information & Finance Executives. Momenteel is hij als project- en programmamanager op detacheringsbasis ingezet bij Rijkswaterstaat.





Ingezonden persbericht