Gemeente Hengelo

Actueel

Verhuizing doorgeven op www.hengelo.nl

Hengelo, 29 april 2008

Verhuizing doorgeven op www.hengelo.nl

Voortaan kunnen ook mensen die vanuit een andere stad in Hengelo komen wonen digitaal hun verhuizing doorgeven, via www.hengelo.nl. Inwoners die binnen Hengelo verhuisden konden dat al enige tijd digitaal afhandelen. Door een koppeling met een landelijk systeem heeft Hengelo dit nu ook mogelijk gemaakt voor nieuwe inwoners. Hengelo is één van de eerste gemeenten in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

Sinds 2004 kunnen inwoners van Hengelo een verhuizing doorgeven via het digitale loket op www.hengelo.nl. Zij hoeven hiervoor niet naar het stadhuis te komen.
De Hengeloër moet voor deze digitale aangifte gebruik maken van DigiD. Daarmee krijgen wij als gemeente zekerheid over zijn identiteit. En voor de inwoner heeft het gebruik van DigiD als voordeel dat hij de persoonlijke gegevens niet zelf hoeft in te vullen op het digitale aangifteformulier. Dat worden namelijk automatisch uit de gemeentelijke basisregistratie gehaald. Zon 2000 keer per jaar geven Hengeloërs op deze manier hun verhuizing door.

Ook voor nieuwe inwoners

Tot voor kort was een digitale verhuisaangifte alleen mogelijk voor verhuizingen binnen de gemeente. Daar is nu verandering in gekomen. Ook nieuwe inwoners van Hengelo kunnen van deze digitale service gebruikmaken. De gemeente heeft een koppeling aangebracht met een landelijke database, waardoor ook over de gegevens van niet-Hengeloërs kan worden beschikt zodra zij zich bekendmaken met DigiD. De gemeente loopt hiermee voorop. Hengelo is een van de eerste gemeenten waar deze ingewikkelde technische koppeling is gerealiseerd.