Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis werkt MEE

MEE.jpg

Op donderdag 24 april jl. ondertekende de gemeente Maassluis de samenwerkingsovereenkomst met MEE Zuid-Holland Noord. Wethouder Pieter Kromdijk en algemeen directeur van MEE Zuid-Holland Noord, Hans de Vos geven hiermee aan zich samen in te zetten voor mensen met een beperking.

Gemeente Maassluis heeft een beleidsplan voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) opgesteld met de titel Meedoen. Met de voorzieningen uit de Wmo kunnen mensen blijven meedoen in de maatschappij. Zelfstandig blijven wonen en deelnemen aan sociale activiteiten, door inzet als hulp in de huishouding, een rolstoel of woningaanpassing. Ook zaken als opvoedingsondersteuning en activiteiten tegen eenzaamheid vallen onder Meedoen. MEE is een landelijke organisatie voor iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of een vorm van autisme. Voor direct betrokkenen, maar ook voor ouders, familie en verzorgers. MEE heeft een jarenlange ervaring met deze doelgroep, waadoor zij de gemeente kan adviseren over preventieve ondersteuning bij de opvoeding en over het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers.

MEE Zuid-Holland Noord is gevestigd aan de Asvest 28 in Delft. Tijdens kantoortijden zijn de medewerkers bereikbaar via telefoonnummer 015- 213 1151 of via het e-mailadres info@meezhn.nl. Uitgebreide informatie staat op de website www.meezhn.nl.

In het stadhuis van gemeente Maassluis is een Wmo-loket aanwezig. Dit loket kunt u ook telefonisch bereiken via 010- 593 1931 of per e-mail via publiekscentrum@maassluis.nl.