Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


29.04.2008

Ik Kies Bewust realiseert productinnovatie

Na ongeveer 2 jaar Ik Kies Bewust worden de eerste productverbeteringen zichtbaar. Dit meldt de Stichting Ik Kies Bewust in haar nieuwsbrief van april.

Uit gegevens van deelnemende bedrijven van Ik Kies Bewust blijkt dat inmiddels honderdduizenden kilo's minder suiker en tienduizenden kilo's minder verzadigd vet en zout op jaarbasis gebruikt worden voor de productie van een aantal voedingsproducten met het Ik Kies Bewust-logo. Zo wordt in Vifit ruim 50.00 kg minder suiker en ruim 80.000 kg minder verzadigd vet per jaar gebruikt. Goedenmorgen! wordt tegenwoordig geproduceerd met ruim 20.000 kg minder verzadigd vet per jaar.

Door continue aanpassing van de criteria wil Ik Kies Bewust productinnovatie blijven stimuleren. Een onafhankelijke wetenschappelijke commissie evalueert dan ook regelmatig de criteria. Vorig jaar zijn de productcriteria voor het laatst aangepast, en sinds februari is een internationale wetenschappelijke commissie van 10 vooraanstaande wetenschappers van over de hele wereld gestart met het opnieuw beoordelen van de productcriteria voor Ik Kies Bewust. De resultaten hiervan worden voor de zomer verwacht.

Kijk voor meer informatie over Ik kies bewust op www.ikkiesbewust.nl