Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kinderdeelraad in Theater Zuidplein

Maandagmiddag 21 april is in theater Zuidplein de vergadering van de kinderdeelraad gehouden.

Kinderen uit groep 7 van de basisscholen Over de Slinge, De Hoeksteen en de Beatrixschool uit Pendrecht vergaderden over veiligheid, Schoon Pendrecht, buitenspelen, Pendrecht lekker fit en discriminatie.

Er werd niet alleen gepraat over de problemen in de wijk, maar ook droegen de kinderdeelraadsleden slimme en originele oplossingen aan. Zo is geopperd om het cyberpesten tegen te gaan door scheldwoorden in MSN te laten blokkeren en zou er, om het probleem van hondenpoep tegen te gaan, een bijeenkomst moeten komen met hondenbezitters.

Er is tijdens de vergadering ook gestemd over de kleur van de prullenbakken op de schoolpleinen van de drie scholen. Totdat deze prullenbakken zijn geplaatst, zullen de kinderen het echter moeten doen met miniprullenbakjes, die ze na afloop van de vergadering als dank kregen uitgereikt.

De Charloise deelraadsleden spraken diezelfde avond tijdens de volwassen deelraadsvergadering hun waardering uit voor de kinderen. In 2009 zal er zeker weer een kinderdeelraad worden gehouden. Het is echter de wens van de deelraad van de deelgemeente Charlois om de kinderdeelraad uit te breiden naar heel Charlois.