Gemeente Winterswijk


Rondetafelgesprek over Kunst en Cultuur in Winterswijk 10 april 2008

Winterswijk - Om burgers en organisaties gelegenheid te bieden voor het ventileren van hun opvattingen en wensen ten aanzien van de nieuwe beleidsnota Kunst en Cultuur, organiseert de gemeente Winterswijk op 22 mei een rondetafelgesprek in de kleine zaal van Theater 'De Storm', Haitsma Mulierweg 11 te Winterswijk. Ongeveer honderd organisaties die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur in Winterswijk, zijn hiervoor uitgenodigd. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is openbaar.

De gemeenteraad van Winterswijk is van plan in de loop van dit jaar een nieuwe Nota Kunst en Cultuur vast te stellen. De bestaande Nota is inmiddels verouderd. Het college van burgemeester en wethouders is belast met de voorbereiding van de Nota.

Kaderstelling
De raad kan het college een kaderstelling meegeven. Daarbij geeft de raad bepaalde richtingen aan en bepaalt de raad het speelveld, waarbinnen het college de voorbereiding van de Nota ter hand kan nemen. Voordat de raad een kaderstelling formuleert, wil deze eerst luisteren naar de opvattingen, wensen en ambities van burgers en betrokken maatschappelijke organisaties.

Rondetafelgesprek
Het rondetafelgesprek over Kunst en Cultuur biedt burgers en organisaties derhalve een uitgelezen kans hun ideeën over het nieuwe beleidsplan kenbaar te maken aan de raads- en commissieleden. Daarna is het aan de raadsleden om te bepalen welke opdracht en randvoorwaarden zij het college willen meegeven bij de voorbereiding van de nieuwe beleidsnota.

Programma
19.00 uur Ontvangst en koffie
19.30 uur Opening, welkom en introductie door de heer H. van Lith, gespreksleider. 19.35 uur De heren A. van Nijkerken, wethouder Cultuur, en R.J.F. Jansen, beleidsmedewerker Kunst en Cultuur, houden een korte inleiding met als thema "op weg naar de nota Kunst en Cultuur". 19.45 uur Onder leiding van de heer H. van Lith worden de bouwstenen voor de nota Kunst en Cultuur geïnventariseerd. 20.45 uur Pauze
21.05 uur Verdere discussie over het onderwerp Kunst en Cultuur. (eventueel aan de hand van enkele stellingen) 21.45 uur Afronding en sluiting door de heer H. van Lith.