Gemeente Winterswijk


Strandbad Winterswijk in de race voor een miljoen

25 april 2008

Winterswijk ­ Het Strandbad Winterswijk is geselecteerd als één van de deelnemers aan het televisieprogramma BankGiro Loterij Restauratie. In dit programma wordt de strijd aangegaan met 15 andere monumenten die ook aan grootschalige restauratie toe zijn. In mei starten de opnames bij het Strandbad en vanaf september wordt er wekelijks uitgezonden. Het monument dat bij de kijkers het meest in de smaak valt ontvangt maximaal een miljoen euro.

Zoektocht naar filmmateriaal
Endemol gaat tijdens de opnamedagen in Winterswijk onder meer het huidige Strandbad, maar ook de historie in kaart brengen. Tevens wordt door middel van computeranimaties getoond hoe het bad er na de restauratie uit komt te zien. Voor wat betreft de historie van het bad wordt momenteel nog gezocht naar oude filmbeelden en bijzondere foto's. Wij roepen alle mensen op die nog beeldmateriaal in hun bezit hebben en willen uitlenen voor deze uitzending, om heel graag zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Leonoor Zwaal, telefoonnummer (0543) 545 555.

Uitzending
In 'BankGiro Loterij Restauratie' komen in elke uitzending van de AVRO twee in verval geraakte bouwwerken in beeld. De genomineerde gebouwen zijn landelijk verspreid en heel divers. Het kan een begraafplaats of molen zijn of juist een boerderij of sterrenwacht. Alle deelnemers worden binnenkort bekend gemaakt. Na de uitzending krijgt de kijker de kans om op zijn of haar favoriete gebouw stemmen. Het gebouw met de meeste stemmen gaat door naar de finale. In de finale wordt duidelijk welk bouwwerk uiteindelijk het felbegeerde bedrag van maximaal 1 miljoen euro van de BankGiro Loterij in de wacht sleept!