Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TomTom onthult TomTom ONE en TomTom XL serie met nieuw compact design en flexibele, opvouwbare autohouder

> zeer compact ontwerp met Easyport(TM) houder, die makkelijk op te bergen en draagbaar is

> verbeterde geluidskwaliteit

> ongeëvenaard eenvoudig in gebruik

> de meest actuele kaarten en unieke TomTom Map Share(TM) technologie

> uitgebreide marktleidende veiligheidsopties

> optionele verkeersinformatie

> personalisatie met behulp van het TomTom HOME content sharing platform

Amsterdam, 29 april 2008 - TomTom, wereldwijd toonaangevende aanbieder van draagbare navigatieoplossingen, kondigt vandaag de de nieuwe TomTom ONE en TomTom XL aan. De nieuwste modellen in TomTom's bekroonde autonavigatie-aanbod zijn volledig in een nieuw jasje gestoken en zijn uitgerust met een opvouwbare houder die voor maximale handzaamheid en flexibiliteit zorgt.

Op basis van uitgebreide consumentenonderzoeken en -terugkoppeling heeft TomTom de nieuwe TomTom ONE en TomTom XL geheel opnieuw ontworpen. In lijn met TomTom's gerenommeerde benadering wat betreft gebruiksgemak - in software, kaarten en installatie, komen de TomTom ONE en TomTom XL nu met een splinternieuwe bevestigingsoplossing. Deze nieuwe voorruithouder, genaamd EasyPort(TM), hoeft niet verwijderd te worden wanneer de gebruiker het voertuig verlaat. In plaats daarvan kan de EasyPort(TM) gemakkelijk plat gevouwen worden waardoor het geheel, inclusief houder klein genoeg om in een borstzak, tas of broekzak op te bergen.

Daarnaast zijn, voor nog helderder gesproken instructies, zowel de TomTom ONE als TomTom XL uitgerust met een volledig herziend audiosysteem waardoor navigatie-instructies te allen tijde luid en duidelijk hoorbaar zijn. Zelfs boven het geluid van de autoradio, ander verkeer of een auto vol met opgewonden kinderen uit! Een keur aan mannelijke en vrouwelijke stemmen is beschikbaar om aan de wensen van de bestuurder tegemoet te komen.

De nieuwe compacte en draagbare TomTom ONE heeft een 3,5 inch LCD aanraakscherm. Voor degenen die liever een groter scherm hebben is er de TomTom XL die is uitgevoerd met een 4,3 inch LCD aanraakscherm.

De nieuwe TomTom ONE ('s werelds best verkochte draagbare navigatiesysteem) en de TomTom XL vervangen de huidige TomTom ONE 3RD EDITION en TomTom ONE XL en zullen in mei 2008 in de winkels liggen.

Harold Goddijn, TomTom's chief executive officer: "De geüpdate TomTom ONE en TomTom XL zijn nu nog meer gewild door de combinatie van ongeëvenaard gebruiksgemak, uitzonderlijke draagbaarheid, de meest uitgebreide en recente kaarten en personalisatiemogelijkheden. En dat alles voor een betaalbare prijs."

"Het onderscheidende ontwerp van de nieuwe TomTom ONE en TomTom XL, samen met het gemak van de Easyport(TM) houder, zal deze systemen van andere onderscheiden. TomTom ONE en TomTom XL zullen vooral consumenten aanspreken die op zoek zijn naar een compacte, slimme en uitermate draagbare navigatieoplossing, zonder concessies te doen aan kwaliteit of toepassingen.”

De nieuwe TomTom ONE en TomTom XL modellen zijn uitgerust met TomTom's unieke Map Share(TM) technologie, meest recente kaartgarantie en voorgeïnstalleerde flitslocaties.

EasyPort(TM) houder

De TomTom EasyPort(TM) bevestiging heeft een uniek, flexibel ontwerp waarmee de gebruiker het TomTom systeem met behulp van het sterke, mechanische sluitsysteem stevig op de gewenste positie op de voorruit monteert. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming kan de bestuurder het systeem met één draai snel en gemakkelijk loskoppelen en meenemen uit het voertuig. Door het slimme ontwerp hoeft de gebruiker de houder niet apart op te bergen, maar kan het gemakkelijk plat gevouwen worden tegem het systeem aan, waardoor het een klein compact geheel wordt.

Luide en heldere steminstructies voor veiliger rijden

Onafhankelijk veiligheidsonderzoek** heeft de belangrijkheid van duidelijke navigatieinstructies in relatie tot verkeersveiligheid aangetoond. Hoewel de TomTom ONE en TomTom XL-serie opnieuw ontworpen zijn, is er geen concessie gedaan aan de audiokwaliteit. De TomTom ONE en TomTom XL zijn nu voorzien van een groter en verbeterd speakersysteem, waardoor de gebruiker altijd is verzekerd van luide en helder gesproken instructies, ongeacht de gebruikelijke achtergrondgeluiden.

TomTom Map Share(TM)

Gebruikers van de nieuwe TomTom ONE en TomTom XL-serie profiteren van TomTom's unieke Map Share technologie, die iedere maand miljoenen, door gebruikers gegenereerde kaartveranderingen- en verbeteringen doorgeeft aan de TomTom community. Deze wijzigingen betreffen onder andere straatnamen, maximum snelheden, rijrichtingaanwijzingen en wegversperringen. Ook kunnen veranderingen gemaakt worden in bijvoorbeeld telefoonnummers van "Nuttige Plaatsen". Map Share stelt bestuurders in staat hun eigen kaart direct te veranderen op het eigen navigatiesysteem, maar ook om die van anderen te ontvangen via TomTom HOME, het gratis te verkrijgen desktopsoftware. TomTom heeft 's werelds grootste navigatie community met ongeveer 20 miljoen gebruikers. Met Map Share hebben TomTom-bestuurders dus altijd de meest recente kaarten en lokale verkeerssituatie binnen handbereik.

De adviesprijs van de TomTom ONE is 199 euro.

De adviesprijs van de TomTom XL is 279 euro.

Technische specificaties: TomTom ONE

* Hoge kwaliteit, 3.5-inch kleuren TFT LCD anti-reflectie aanraakscherm, 4:3 formaat, QVGA, 320 x 240 pixels, 64k kleuren;
* Afmetingen : 92 x 78 x 25 mm ;

* Gewicht: 148 gram;

* Zeer gevoelige GPS ontvanger;

* Voorgeïnstalleerde kaarten op het intern geheugen;
* Connectiviteit: mini-USB, RDS-TMC (via mini-USB);
* Interne Lithium-ion batterij (gebruiksduur tot 3 uur);
* Compatibiliteit: Windows en Mac OS X 10.3 en hoger;
* Aan voertuigsnelheid gerelateerde volumeregeling;
* Verbeterd TomTom speakersysteem;

* EasyPort(TM) bevestiging;

* QuickGPSfix(TM);

* Automatische dag/nacht modus;

* Wachtwoordbescherming;

* Geschikt voor gebruik met TomTom HOME.

Technische specificaties: TomTom XL

* Hoge kwaliteit, 4.3 inch kleuren TFT LCD anti-reflectie aanraakscherm, breedbeeld 16:9 formaat, WQVGA, 480 x 272 pixels, 64k kleuren;
* Afmetingen : 118 x 83 x 25 mm ;

* Gewicht: 186 gram;

* Zeer gevoelige GPS ontvanger;

* Voorgeïnstalleerde kaarten op intern geheugen;
* Connectiviteit: mini-USB, RDS-TMC (via mini-USB)
* Interne Lithium-ion battery (gebruiksduur tot 3 uur);
* Compatibiliteit: Windows en Mac OS X 10.3 en hoger;
* Aan voertuigsnelheid gerelateerde volumeregeling;
* Verbeterd TomTom speakersysteem;

* EasyPort(TM) bevestiging;

* QuickGPSfix(TM);

* Automatische dag/nacht modus;

* Wachtwoordbescherming;

* Geschikt voor gebruik met TomTom HOME.

Optionele accessoires beschikbaar voor TomTom ONE and TomTom XL zijn:
* RDS-TMC ontvanger voor Verkeersinfo: voor het ontvangen van verkeersinformatie;
* USB thuislader: om het TomTom systeem thuis of op reis op te laden;
* USB autolader;

* TomTom beschermhoes: een snelle manier om te beschermen tegen vuil, stof en krasjes (met karabijnhaak voor bevestiging aan riem);
* Draagtas & riem in verschillende kleuren: voor maximale bescherming tegen schokken en krassen;
* Leren draagtas en riem: om uw TomTom systeem in stijl te beschermen;
* Reistas: om uw systeem en accessoires te beschermen en mee te nemen;
* Montagekit: een alternatieve bevestiging van het systeem;
* Flitslocatie kraskaart: om de TomTom flitslocatiedatabase te updaten.


- einde -

Noot voor de redactie


* Flitslocaties zijn geïnstalleerd in de landen waar deze relevant of toegestaan zijn

** Gebaseerd op onderzoek in 2007 door TNO en TomTom.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Voor meer informatie (