Ingezonden persbericht

Wateringen, 27 april 2008

La Balancoire wint eerste voorronde Waterproof 2008

Waterpop 2008 openen is voor de band La Balancoire op zaterdag 26 april een stap dichterbij gekomen. Zij wonnen de eerste voorronde van Waterproof 2008 in het Westlands Popcentrum Nederland 3 in Wateringen. De winnaar van de jaarlijkse bandcompetitie Waterproof speelt op 9 augustus op Waterpop in het Hofpark.

De bands Maroen, La Balancoire en Appaloosa namen het tegen elkaar op. Drie totaal verschillende bands waardoor het voor de jury moeilijk was een vergelijking te maken. Met de expressieve, soms harde en soms zijdezachte muziek van Maroen zette de band een goede, enthousiaste performance neer, maar met een soms iets te heftige bas. De zangeres van de band Appaloosa, waarvan de roots vooral liggen in de jaren '90 rock, toonde zich een goede frontvrouw en zij droeg de band. Maar het was uiteindelijk de vrolijkheid van het gypsy jazz string kwintet La Balancoire die de doorslag gaf. Tegenslagen als feedback en een gebroken snaar werden door de band goed opgevangen.

Op 14 juni neemt La Balancoire op tegen de winnaars van de komende voorrondes: zaterdag 3 mei met de bands The Defpenalty, Les Jours Tristes en JIP, zaterdag 17 mei staan !Rythem, So Electric en Karma's Kitchen op en podium en zaterdag 24 mei is het de beurt aan Spartaco, Cinq Croniq en Mens erger je niet.

De 31e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop is zaterdag 9 augustus 2008. Van 13.00 tot 23.00 uur is er in het Hofpark te Wateringen live muziek, de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten.

---