Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 18 april 2008

Wandelen tussen grutto's en slobeenden in De Hempolder

Onze bevlogen boswachter Arjan Postma, verzorgt op alle zondagochtenden in mei een bijzondere wandelingexcursie in de Hempolder bij Akersloot. We wandelen in ongeveer twee uur een route van 4 kilometer. De excursies vinden plaats op zondag 4 mei, 11 mei, 18 mei en 25 mei en starten om 10.00 uur. Eerst gaan we naar de vogelkijkhut, daarna vervolgen we onze weg door de polder en komen op de dijk uit. Bij slecht weer passen we de route aan.

Het is een open weidegebied met enkele drassige plekken dat veel vogels aantrekt. We noemen er enkele: kluten, visdiefjes, krakeenden en slobeenden. Extra bijzonder is dat in dit gebied het aantal weidevogels per hectare één van de hoogste van Nederland is. Vooral grutto's broeden hier in groten getale. Ook scholeksters, tureluur en kievit komen er voor.

Wij adviseren u waterdicht schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. We verzamelen bij de werkschuur de Dodde, Hemweg 1 in Akersloot, vlakbij gehucht Klein Dorregeest, achter Motel Akersloot.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.

Noot voor redacties: