NCRV

Keyzer & De Boer Advocaten

Keyzer & De Boer Advocaten: Stuntvrouw

Zondag 4 mei 2008
22.00 uur, Nederland 1

Peter Faber en Annick Pheifer spelen mee in aflevering

In deze aflevering van Keyzer & De Boer Advocaten probeert Sabrina een oude zaak van een man die door een agent is neergeschoten alsnog voor de rechter te krijgen.

In 2000 werd FC Den Bosch-supporter Pierre Bouleij door een agent doodgeschoten. Bouleij zou de agent tijdens een burenruzie met een mes bedreigd hebben en werd daarop van dichtbij neergeschoten. Het voorval liep uit op grote rellen in de Graafsewijk in Den Bosch. Hoofdofficier van justitie hield het na een uitvoerig onderzoek op noodweer. Ook na een bezwaarprocedure voor het gerechtshof, ging de agent vrijuit en kwam terug in dienst.

Sabrina is binnen het kantoor van patroon gewisseld, maar ook van Marius krijgt ze alleen maar kleine rotklusjes toegeschoven. Bij het opruimen van het archief stuit ze op een oud dossier, de zaak Boukhari. Een zaak van een weduwe wiens man door de politie is neergeschoten. Volgens de rijksrecherche was er sprake van noodweer. Tot zijn grote frustratie is het Marius destijds niet gelukt deze zaak voor de rechter te krijgen. Sabrina ziet haar kans en vraagt of ze zich in deze âcold caseâ mag verdiepen.

Nina krijgt bezoek van een stuntvrouw die van plan is het Nederlands record vrije val te breken, door zonder parachute van een gebouw af te springen. Als de huidige recordhouder een klacht indient bij de beroepscommissie van de gemeente, dreigt deze de sprong te verbieden. Als Nina ontdekt dat haar cliënt steeds grotere risicoâs neemt, begint ze te vrezen dat haar cliënt wel eens meer zou kunnen breken dan het record alleen.

Vaste acteurs in de serie zijn Bram van der Vlugt, Porgy Franssen, Henriette Tol, Daan Schuurmans, Roos Ouwehand, Mara van Vlijmen, Hans Kesting en Karien Noordhoff.