RVD/Kon.Huis nr. 63: Nationale Herdenking en Viering van de Bevrijding 4 en 5 mei

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

NATIONALE HERDENKING EN VIERING VAN DE BEVRIJDING 4 EN 5 MEI

Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden en de minister-president, mr. dr. J.P. Balkenende, zijn zondagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam. De minister-president is maandagochtend 5 mei aanwezig bij de Start Nationale Viering van de Bevrijding in Zuid-Holland. De Koningin en de minister-president wonen die avond in Amsterdam de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding bij.

Nationale Herdenking, zondag 4 mei

De Koningin en de Prins van Oranje leggen op 4 mei in aansluiting op de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk te Amsterdam een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Nationale Viering van de Bevrijding, maandag 5 mei

De officiële start van de Nationale Viering van de Bevrijding vindt dit jaar plaats in de provincie Zuid-Holland. Het centrale thema is deze keer 'Solidariteit: de ruggengraat van vrijheid'. De viering start in de Cruise Terminal in Rotterdam. De minister-president opent vervolgens aan de voet van de Erasmusbrug de dertien Bevrijdingsfestivals door het Bevrijdingsvuur te ontsteken.

De Koningin en de minister-president wonen 's avonds in Amsterdam de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding bij, die traditiegetrouw plaatsvindt op en rond de Amstel, voor het Koninklijk Theater Carré.

Noot aan redacties (