Gemeente Hulst


Persbericht - 15.04.2008

Dodenherdenking 2008

Op zondag 4 mei 2008 vinden traditiegetrouw meerdere plechtigheden in het kader van de Nationale Dodenherdenking plaats. Er wordt op 3 plaatsen stil gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Hulst
In Hulst is de plechtigheid anders dan anders. Deze begint om 19.00 uur met een interkerkelijke dienst in de Basiliek. Tijdens deze bijeenkomst houdt burgemeester J.F. Mulder een toespraak. Om 19.30 uur gaat het gezelschap richting het stadhuis, waar de burgemeester bloemen legt bij de gedenkplaat der Hulsterse Gevallenen en de gedenkplaat der Poolse Bevrijders. Vervolgens gaat het in stille tocht naar het Monument De Gevallen Krijger aan de Glacisweg te Hulst. Hier wordt een krans gelegd, gevolgd door 2 minuten stilte en de Last Post. De muziek wordt verzorgd door pipers Canadian Scottish en de Koninklijke Stedelijke Harmonie te Hulst. Tijdens de plechtigheid worden enkele gedichtjes voorgelezen door leerlingen van Basisschool St. Willibrordus uit Hulst.

Kloosterzande
In Kloosterzande begint de plechtigheid om 18.30 uur met een dienst in de Hervormde Kerk.
Aansluitend vindt om 19.15 uur op het Hof te Zandeplein de herdenkingsplechtigheid plaats, tijdens welke wethouder F. van Driessche een toespraak houdt. Vervolgens gaat het naar de begraafplaats aan de Hulsterweg. Hier worden 3 kransen gelegd bij de graven van de gesneuvelde militairen. Daaropvolgend wordt de Last Post gespeeld. Vervolgens keert men terug naar het Hof te Zandeplein waar 2 minuten stilte in acht worden genomen. Tenslotte wordt ook daar nog een krans gelegd bij het nieuwe herdenkingsmonument. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Harmonie St. Cecilia te Kloosterzande. Tijdens de plechtigheid wordt een gedichtje voorgelezen door een leerling van Basisschool De Oostvogel uit Lamswaarde.

Graauw
In Graauw vindt ook een herdenking plaats. Deze vangt aan om 19.30 uur en wordt georganiseerd door de dorpsraad Graauw. Men verzamelt op het dorpsplein. Daarna gaat het richting begraafplaats. Na de 2 minuten stilte en het Wilhelmus wordt er een krans gelegd bij het monument van de oorlogsslachtoffers. Tijdens deze plechtigheid houdt wethouder A. Maas een toespraak en lezen kinderen van Basisschool Ter Doest uit Graaw een paar gedichtjes voor. De muziek wordt verzorgd door Fanfare Nooit Gedacht uit Graauw.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl