Gemeente Noordwijkerhout

22/4/2008 - Nationale herdenking

Op zondag 4 mei 2008 vindt de jaarlijkse Nationale Herdenking plaats. Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De Nationale Herdenking is niet alleen stilstaan in dankbaarheid aan hen die het hoogste offer brachten. Het is ook een moment van bezinning voor nu en voor de toekomst. De herdenkingsbijeenkomst is ook een appèl op ieders individuele verantwoordelijkheid in de huidige maatschappij ten aanzien van onderdrukking, racisme en onverdraagzaamheid. Herdenking in Noordwijkerhout
In onze gemeente zal er op zondag 4 mei 2008 in de Sint Jozefkerk aan de Herenweg om 18.45 uur een herdenkingsdienst gehouden worden. Vanuit de kerk zal een stille tocht gelopen worden naar het Monument voor de Gevallenen aan de voorzijde van het gemeentehuis, waar na de trompetsolo ´Taptoe-signaal´ van 20.00 uur tot 2 minuten daarna, stilte in acht genomen wordt. Na het voorlezen van een gedicht, zullen bij het monument kransen gelegd worden namens onder andere het gemeentebestuur en de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Oproep
Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout én het bestuur van de plaatselijke Oranjevereniging roepen u op aan deze herdenking deel te nemen. Het programma van deze Herdenkingsdienst kunt u lezen in de Weekendkrant van 2 mei 2008.