Gemeente Best

Dodenherdenking Kruispark

22-04-2008

Op zondag 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats van allen - burgers en militairen - die waar ook ter wereld zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De Dodenherdenking is niet alleen een moment van stilstaan in dankbaarheid aan hen die het hoogste offer brachten, maar betekent ook een bezinning op het heden en de toekomst.

In Best vindt de herdenking plaats bij het monument in het Kruispark aan de Oirschotseweg. De plechtigheid heeft een sober karakter. In overeenstemming met de richtlijnen van het Comité Nationale Dodenherdenking worden er geen toespraken gehouden.

De bijeenkomst begint om 19.40 uur met het spelen van koraalmuziek door de harmonie `St. Caecilia'. Namens het gemeentebestuur wordt er een krans gelegd. Door jeugdleden van de Scouting worden bloemen bij het monument gelegd. Daarna kan iedereen deelnemen aan deze bloemenhulde. Om acht uur wordt er twee minuten stilte in acht genomen waarna de harmonie met "Last Post" en het volkslied de bijeenkomst afsluit.

U bent allen van harte welkom om de herdenking bij te wonen. Het gemeentebestuur nodigt met name veteranen uit om samen met hen stil te staan bij allen die een offer brachten.

---


* Meer nieuws