Stadsdeel Amsterdam-Noord

4 en 5 mei in Amsterdam-Noord

Ook Amsterdam-Noord herdent op 4 mei en viert de bevrijding op 5 mei. Diverse groepen en organisaties hebben een programma samengesteld waarbij iedereen kan aansluiten. Hieronder een greep uit het programma.

4 mei, herdenkingsbijeenkomst in Ransdorp

Dorpshuis de Beke, aanvang 19.30 uur. Muziek van de Waterlandse Harmonie, voordrachten door Annie Lakmaker en F. H. Komin. Na afloop koffie en napraten in het dorpshuis.

4 mei, herdenking in Tuindorp Oostzaan

Vanaf 18.00 uur is er een herdenkingsbijeenkomst in de Sacramentskerk en een stille tocht naar het monument aan de Meteorenweg.

4 mei, herdenking Nieuwendam

Om 18.30 uur verzamelen de deelnemers voor een Stille Tocht vanaf buurtcentrum 't Zwanenmeer naar het bezinningsmonument waar een herdenkingsprogramma plaatsvindt.

4 mei, herdenking Midden-Noord

De herdenking vindt plaats vanaf 19.25 bij het monument op het Mosveld. Vanaf 20.15 uur is er gelegenheid tot napraten in Café de Bult op het Mosveld.

5 mei, bevrijdingsfeest in de Speeltuin Plejadenplein

Om 12.00 uur prijsuitreiking scholierenwedstrijd en ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Kindertheater, muziek en kindervrijmarkt. Speciaal voor 50+ om 13.00 uur klaverjasdrive in buurtcentrum de Evenaar.

5 mei, bevrijdingsfeest voor kinderen, Nieuwendam

Diverse activiteiten in de speeltuin aan het Monnickendammerplantsoen tussen 11.00 - 17.00 uur.

5 mei, voetbaltoernooi Midden-Noord

Tussen 10.30 - 16.00 uur is er een voetbaltoernooi om de Vrijheidsbokaal voor kinderen op de velden van de Volewijckers, sportpark Buiksloterbanne.

5 mei, bevrijdingsfeest voor ouderen Midden-Noord

Muziek en dansen voor ouderen uit Midden-Noord in Buurthuis De Rietwijker, 13.00 - 17.00 uur.

Meer informatie


* www.amsterdams4en5meicomite.com

* www.4en5mei.nl