Gemeente Heerlen

NATIONALE DODENHERDENKING 2008

"SOLIDARITEIT: DE RUGGENGRAAT VAN VRIJHEID"

Op zondag 4 mei aanstaande tijdens de Nationale Herdenking worden alle burgers en militairen herdacht, die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot op heden, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen dan wel door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

De Nationale Herdenking is niet alleen herdenken van diegenen die hun leven verloren, maar houdt ook bezinning in op heden en toekomst. De betrokkenheid van de jeugd is van essentieel belang bij vraagstukken als vrede en verdraagzaamheid. De aanwezigheid van de jeugd bij de herdenkingsbijeenkomsten zou vanzelfsprekend moeten zijn. Het thema van de nationale 4 en 5 meiviering van dit jaar is "Solidariteit: de ruggengraat van vrijheid". Tijdens de kranslegging bij de Gedachteniskapel aan de Akerstraat zal Harmonie TOG Welten enkele muziekwerken spelen.

Op zondag 4 mei aanstaande is om 19.00 uur een plechtigheid in verband met de officiële Dodenherdenking in de hal van het stadhuis, met aansluitend een Stille Tocht naar de Gedachteniskapel.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Gemeente Heerlen, 24 april 2008
Afdeling Communicatie
P.M.Y. Link-Braun, 4366
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl


---- --