Gemeente Purmerend

Dodenherdenking

11 april 2008

Zondag 4 mei 2008 om 10.00 uur is de dodenherdenking op de Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg.

Burgemeester Leen Verbeek legt namens het gemeentebestuur een krans bij het ereveld van de Purmerendse gevallenen. Van 18.30 uur tot 19.00 uur organiseert de Raad van Kerken een gebedsdienst in de Lutherse kerk aan de Hoogstraat. Dit jaar is het thema vrijheid: kostbaar en kwetsbaar. Voorganger is ds. Aty van Noort. Om 19.10 uur vertrekt onder leiding van de burgemeester de Stille Tocht vanaf de Kaasmarkt naar het herdenkingsmonument aan de Jaagweg en keert na het leggen van bloemen en kransen terug naar de Kaasmarkt. Daar wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden en vervolgens de Last Post geblazen.

Herdenkingsconcert

Na de Stille Tocht is er het gratis herdenkingsconcert in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt (om ongeveer 20.15 uur). Het programma wordt verzorgd door:

* Waterlands Kamerkoor onder leiding van Wolfgang Lange
* de Classic Frogs (koor voor de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar) onder leiding van Kirstin Gramlich.

Gratis naar film Un amour à taire

Het filmhuis vertoont na de Stille Tocht de aangrijpende film Un amour à taire van regisseur Christian Faure. De joodse Sara vlucht, nadat haar ouders zijn vermoord, naar haar jeugdvriend Jean. Deze blijkt een relatie te hebben met een man uit het verzet. De drie sluiten vriendschap tot ongenoegen van de broer van Jean die uit jaloezie een kapitale blunder maakt waardoor Jean wordt opgepakt door de nazi's. De film duurt ruim anderhalf uur en is geschikt vanaf 16 jaar. Reserveren is noodzakelijk: www.filmhuispurmerend.nl.