Eerste Kamer der Staten Generaal

Herdenking 4 mei

vrijdag 25 april 2008

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Yvonne Timmerman-Buck, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, leggen op zondag 4 mei 2008 om 12.30 uur een krans bij het nationaal monument Erelijst van Gevallenen in de hal van het Tweede Kamergebouw, Binnenhof 1a.

Gedicht 'Vergeet niet'
De dodenherdenking begint met het voordragen van gedichten door leerlingen van het City+ College, onderdeel van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag. De Voorzitter van de Tweede Kamer houdt vervolgens een speech. Daarna zal Sonja Kleij, winnaar van de dichtwedstrijd Dichter bij 4 mei, haar gedicht Vergeet niet voordragen. Na de kranslegging door de beide Voorzitters legt ook minister-president Balkenende namens de Raad van Ministers een krans bij het monument.

De Erelijst van Gevallenen
De Erelijst van Gevallenen bevat van bijna 18.000 gevallenen de familienaam en voornamen, plaats en datum van geboorte, beroep of militaire rang en plaats en datum van sneuvelen of overlijden voor zover dit bekend is. Iedere dag wordt een bladzijde van het herdenkingsboek omgeslagen.
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.