Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Het 4 mei comité roept op tot bijwonen plaatselijke herdenking

25 april 2008 print
Op 4 mei worden er overal herdenkingen georganiseerd. Veel belangstelling gaat uit naar de Nationale Herdenking en de Herdenking om 20.00 uur op de televisie. Ook in Uithoorn, De Kwakel wordt er ieder jaar een eigen herdenking georganiseerd.

De plaatselijke samenleving laat zo zien dat herdenken ook hier belangrijk is.

Verder is er ook aandacht voor wat mensen zelf hebben meegemaakt. De groep die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt wordt steeds kleiner. Jongere generaties zetten de traditie voort. Want nog steeds zijn er teveel voorbeelden van onderdrukking. Na de Tweede Wereldoorlog klonk, "dat nooit weer". Samen moeten we de hoop hierop vasthouden.

Programma:

Het comité 4 meiherdenking gemeente Uithoorn roept daarom ook dit jaar weer jong en ouder op om aanwezig te zijn.

De herdenking start met een stille tocht waarvoor wordt verzameld om 19.30 uur in het Oranjepark. Trommelaars van KNA gaan de tocht voor met omfloerste trom. De tocht gaat via de Dorpstraat en Wilhelminakade naar het Stilte Monument t.o. de Thamerkerk. Daar aangekomen worden 2 minuten stilte in acht genomen en het Wilhelmus gezongen. Namens de gemeente Uithoorn legt burgemeester Groen een krans. Ook anderen worden in de gelegenheid gesteld om bloemen te leggen.

Margriet en Iris Slurink lezen enkele teksten. Theo van Vliet leest een tekst namens Amnesty International voor mensen die nog steeds geen vrijheid kennen. De admiralengroep en musici van KNA begeleiden de bijeenkomst op het kerkplein. De bijeenkomst is ongeveer om 20.15 uur afgelopen.

Na heel veel jaren heeft Theo Groot het stokje doorgegeven aan Martin Weij. Het comité 4 meiherdenking is Theo zeer erkentelijk.

4 Mei valt dit jaar in een schoolvakantieperiode van wel 2 weken. Velen zullen deze vakantie elders doorbrengen. Het voorbereidend comité hoopt ondanks dat op een goede herdenking. ^
herdenking