Gemeente Ameland


Nationale Herdenking 4 mei om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum

Nationale Herdenking 4 mei om 19:15 uur in de Hervormde kerk in Hollum

Ook dit jaar vindt er weer een herdenkingsbijeenkomst plaats in Hollum. De Nationale Herdenking is er voor iedereen die stil wil staan bij degenen die in Nederland of waar ook ter wereld slachtoffer werden of omkwamen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Geen kerkdienst, maar breed gedragen bijeenkomst

De aard van de bijeenkomst is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Er vindt geen kerkdienst meer plaats, maar een breed gedragen herdenking waarin iedereen zich thuis kan voelen. Basisschoolkinderen, Forza Musica, het gemeentebestuur, het Dorpsbelang Hollum en de kerken: iedereen draagt zijn steentje bij.

Plaats en tijd

De bijeenkomst begint om 19:15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Daarna is er om 20:00 uur twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door de kranslegging en het defilé langs het monument. Tijdens het defilé, dat het einde van de bijeenkomst is, kan iedereen bloemen bij het monument neerleggen. De middagbijeenkomst van de basisscholen die tot nu toe om 16:00 uur plaatsvond vervalt.

Wij hopen dat u aanwezig bent tijdens deze Nationale Herdenking in de Hervormde kerk in Hollum en nodigen u van harte uit bloemen mee te brengen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Dorpsbelang Hollum, Doopsgezind/Gereformeerde kerk, Hervormde kerk, Forza Musica, Gemeente Ameland.