Gemeente Goes

Nationale Herdenking Goes 2008

De Nationale Herdenking wordt gehouden op zondag 4 mei a.s. Tijdens deze herdenking zullen allen, zowel burgers als militairen, die sinds mei 1940 wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen worden herdacht.

Ook wordt stilgestaan bij degenen die het slachtoffer zijn geworden van oorlogshandelingen, terreur en racisme.

In Goes wordt iedereen uitgenodigd om 19.15 uur in de Wandelkerk van de Grote of Maria Magdalenakerk aan de Singelstraat. De heer K. van Eersel bespeelt het orgel. Burgemeester drs. D.J. van der Zaag houdt een korte toespraak en een leerling van 't Noorderlicht draagt een gedicht voor. Om 19.40 uur wordt naar het monument voor het Stadhuis aan de Grote Markt gewandeld. Hier vindt de herdenkingsplechtigheid plaats. Om 19.50 uur worden kransen gelegd.

Leerlingen van het Noorderlicht leggen bloemen bij het door hen geadopteerde oorlogsmonument voor het Stadhuis. Ook het publiek kan bloemen leggen. De muziekvereniging Euphonia en de Nationale Reserve verlenen medewerking aan de herdenking op de Grote Markt

In Kloetinge wordt iedereen uitgenodigd deel te nemen aan de 'stille tocht' naar de begraafplaats. Om 19.30 uur bent u welkom in Amicitia voor een bijeenkomst. Namens het gemeentebestuur houdt wethouder M.K. Dieleman een korte toespraak.

De 'stille tocht' vertrekt om 19.45 uur vanaf Amicitia. Na de kranslegging om 19.55 uur kunt u bloemen leggen op het graf van J.P. Dicaire. De brassband Excelsior Kloetinge zorgt voor een passende muzikale omlijsting.

In 's-Heer Hendrikskinderen heeft De Poeljeugd een gedenksteen bij de SOW-kerk geadopteerd. Alle belangstellenden zijn om 19.30 uur welkom in De Poeljeugd voor een bijeenkomst. Namens het gemeentebestuur houdt gemeenteraadslid H.W. Hoogerland een korte toespraak. Om 19.55 uur worden kransen gelegd bij de gedenksteen. Om 20.02 uur speelt een cornetblazer van Excelsior 's-Heer Arendskerke The Last Post.

In 's-Heer Arendskerke heeft o.b.s Schengehof een gedenksteen geadopteerd bij de S.O.W-kerk. Om 19.30 uur vindt in Poelwijck een bijeenkomst plaats. Namens het gemeentebestuur houdt gemeenteraadslid A.J. de Kok een korte toespraak. Om 19.55 uur worden er kransen gelegd bij de gedenksteen. Om 20.02 uur speelt een cornetblazer van Excelsior 's-Heer Arendskerke The Last Post.

Vanaf 18.00 uur tot 20.02 uur wordt van alle openbare gebouwen de vlag halfstok gehangen. Particulieren worden verzocht de vlag eveneens halfstok te hangen.

Vanaf 19.55 uur luiden in de hele gemeente de kerkklokken, terwijl van 20.00 uur tot 20.02 uur stilte wordt gehouden.