Politie Haaglanden

Haaglanden, 04-05-2008

Fietser overleden bij aanrijding

Den Haag Een 31-jarige Hagenaar raakte vrijdag 2 mei om 09.20 uur bij een ongeval zwaargewond. Het slachtoffer fietste over de Zoutmanstraat en werd aangereden door een rechtsafslaande vrachtwagen met oplegger bestuurd door een 30-jarige man uit Opdam. De vrachtwagenchauffeur wilde rechtsaf de Elandstraat inrijden en zag daarbij de naast hem rijdende fietser over het hoofd. Het slachtoffer is met ernstig letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De Verkeers Ongevallen Dienst (VOA) van Politie Haaglanden onderzoekt de toedracht van het ongeval. De Elandstraat is vanwege het onderzoek geruime tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.

Geweldplegers aangehouden

Den Haag Politie Haaglanden hield donderdag 1 mei drie mannen aan voor het plegen van huiselijk geweld. Een 22-jarige Hagenaar werd aangehouden nadat hij zijn 19-jarige vriendin had geslagen. Donderdagavond hielden agenten een 24-jarige Hagenaar aan omdat hij zijn eveneens 24-jarige vriendin mishandeld had in hun gezamenlijke woning. Tijdens de mishandeling waren de vijf kinderen van het stel, in de leeftijd van 4 maanden tot 10 jaar, in de woning aanwezig. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld. Eveneens in de avonduren werd een 24-jarige Hagenaar aangehouden nadat hij de keel van zijn 20-jarige vriendin had dichtgeknepen. De vrouw deed aangifte tegen haar partner. Agenten hielden de man in zijn woning aan. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld..nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Mobiele beller met een grote mond

Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdag 1 mei omstreeks 15.00 uur een 44-jarige Voorburger in zijn auto over de Groen van Prinstererlaan rijden terwijl hij met zijn gsm in de hand aan het bellen was. De agenten gaven de man hierop een stopteken, maar in plaats van zijn auto te stoppen, zwaaide de man naar de agenten en reed door. De man stopte uiteindelijk in de Paganinistraat, waar hij kennelijk moest zijn. Toen de agenten de man aanspraken op zijn gedrag, reageerde hij direct geïrriteerd en schold hij de agenten uit. De man werd hierop aangehouden voor belediging. In de auto van de man werden nog een honkbalknuppel en een schroevendraaier aangetroffen. Tijdens de fouillering van de man kwam uit zijn broekzak een mes tevoorschijn. De man kreeg diverse processen-verbaal.

Dronken bestuurder rijdt auto aan

Den Haag Een 62-jarige Hagenaar werd donderdagavond 1 mei aangehouden nadat hij tijdens een inhaalmanoeuvre een personenauto had geraakt. De man reed omstreeks 19.00 uur op de Erasmusweg toen hij de personenauto die voor hem reed, bestuurd door een 51-jarige Haagse, besloot in te halen. Tijdens het inhalen, reed de man echter tegen de auto van de Haagse waardoor zijn buitenspiegel eraf viel. Ter plaatse gekomen agenten vermoedden dat de man teveel gedronken had en hielden zij hem aan. Op het politiebureau blies hij 635 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongen rijdt op gestolen fiets

Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdagavond 1 mei omstreeks 19.45 uur een 17-jarige Hagenaar op een fiets rijden waarvan het slot niet in orde was. Bij controle van de jongen en de fiets bleek dat het framenummer van de fiets weggekrast was. Hierop werd de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de jongen verklaarde dat de fiets van zijn ouders was, werd ook de 46-jarige vader van de jongen als verdachte gehoord. De vader verklaarde op zijn beurt dat hij de fiets van een vriend had gekregen. De politie onderzoekt de zaak en de exacte herkomst van de fiets. Ook naar de rechtmatige eigenaar zal een onderzoek ingesteld worden.

Te dronken om te blazen

Den Haag De politie hield donderdag 1 mei kort voor middernacht een 32-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man veroorzaakte in de Smitstraat een aanrijding en botste tegen twee geparkeerde personenautos. Agenten roken al snel een enorme alcohollucht bij de man. Hij blies met de nodige moeite 1170 ugl. Een wettelijke verplichte tweede blaastest kon de man niet meer volbrengen. Een arts nam daarop van de man een bloedproef af. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Hij kan een fikse boete tegemoet zien.

Rolls Royce in de takels

Den Haag De politie nam donderdag 1 mei om 22.00 uur de Rolls Royce van een 51-jarige Hagenaar in beslag. De man stond bij de auto die ter hoogte van het Lange Voorhout geparkeerd stond. Hoewel de Hagenaar formeel gezien geen eigenaar van de auto was, moest hij toch de auto af staan. De eigenaar heeft namelijk een forse belastingschuld. De agenten namen de auto in beslag omdat de eigenaar niet aan zijn betalingsverplichting had voldaan. De 51-jarige man werd daarop zo boos dat hij de autosleutel door midden brak. Dat weerhield de agenten niet om de auto weg te takelen.

Minderjarige geeft een kopstoot

Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag was donderdag 1 mei om 19.00 uur betrokken bij wat duw- en trekwerk op de kermis aan het Lange Voorhout. Een politieagent zag dat de jongen een plaatsgenoot een kopstoot gaf. De verdachte zette het daarna op een lopen waarna hij door een van de aanwezige politieagenten kon worden aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. De 19-jarige plaatsgenoot deed aangifte.

Valse Ooievaarspas

Den Haag Een 36-jarige Hagenaar kreeg op donderdag 1 mei een proces verbaal wegens valsheid in geschrifte. De man reed met zijn racefiets door rood licht en werd staandegehouden door de politie. Toen hem om identificatie werd gevraagd, ontdekte de agent dat de man een valse Ooievaarspas in bezit had waarop stond dat hij 61 jaar oud was. De man werd meegenomen naar het bureau. Daar verklaarde hij de pas zelf te hebben vervalst om korting te krijgen bij diverse instanties en op diverse producten.

Teleurgestelde goudzoeker

Den Haag - Op het Malieveld trof de politie op donderdagavond 1 mei een 42-jarige Hagenaar aan die naar waardevol materiaal zocht met een metaaldetector en een strandschepje. Daarbij spitte hij het gras op het Malieveld om. De politie sprak de man aan verzocht hem dit niet meer te doen of een vergunning aan te vragen bij Staatsbosbeheer. De man verliet vervolgens teleurgesteld het Malieveld.

Drie dubbele pech

Den Haag - De politie hield donderdag 1 mei een 31-jarige man uit Zoetermeer met autopech aan. Zijn auto stond op een gevaarlijk punt aan de Koningskade, dus liet de politie een kraan komen om de auto te verplaatsen. Bij controle van rijbewijs en kenteken bleek dat de man een ongeldig rijbewijs en vijf openstaande bekeuringen ter waarde van ruim 500 euro had. De man betaalde deze direct en werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Geintje op auto ex mislukt

Leidschendam Een 18-jarige Leidschendammer had vrijdag 2 mei om 01.55 uur drie vrienden opgetrommeld om een geintje uit te halen met de auto van zijn ex. Het viertal had zich in donkere kleding gehuld en was bezig de moeren van de wielen los te draaien. De politie verhinderde echter dat zij hun plan helemaal tot uitvoering konden brengen en hield het viertal (17-20 uit Leidschendam en Voorschoten) aan. Zij kregen een proces-verbaal.

Drankgebruik veroorzaakt aanrijding

Voorburg De politie kreeg donderdag 1mei de melding van een kop-staart aanrijding op de Mgr. Van Steelaan. De bestuurders van beide autos moesten een blaastest afleggen. Daaruit kwam naar voren dat de veroorzaker, een 47-jarige man uit Voorburg, te veel gedronken had om te mogen rijden. Hij blies 685 ugl. Daarop werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij kreeg een proces-verbaal op het politiebureau. Gelukkig raakte niemand gewond.

102 goede blaastesten

Leidschendam Agenten voerden donderdag 1 mei tussen 21.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole uit aan de Veursestraatweg. 103 Bestuurders legden een blaastest af en niemand van hen had te veel gedronken.

Gestolen auto terug dankzij sms-alert

Monster De politie verstuurde donderdag 1mei een sms-alert naar aanleiding van een gestolen (bedrijfs)auto. De auto was gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Zwartendijk. Dankzij een oplettende deelnemer werd de auto dezelfde dag in Den Haag teruggevonden. De recherche van Bureau Westland stelt een onderzoek in naar de dader(s). Heeft u informatie die kan helpen bij het achterhalen van hun identiteit? Belt u dan met 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met M. op 0800-7000.

Inbreker overlopen

Pijnacker Een 19-jarige inbreker uit Pijnacker is donderdag 1 mei om 21.30 uur in een woning aan de Klapwijkseweg op heterdaad betrapt en aangehouden. De beheerder van het pand trof de inbreker in de woning aan. Het was de 44-jarige beheerder opgevallen dat de afgelopen tijd meerdere malen de ruiten waren vernield. Toen hij donderdagavond een kijkje kwam nemen in het huis, trof hij daar de verdachte aan. De 19-jarige inbreker is door de politie aangehouden en zit nog vast. De politie stelt een onderzoek in.

Jongens bedreigen leeftijdsgenootje

Delft De politie hield op donderdag 1 mei om 20.10 uur drie jongens (14 en 15) aan voor het bedreigen van een 13-jarige jongen. Het slachtoffer was met een paar vriendjes aan het spelen op het Breevoortplantsoen toen hij door de drie werd aangesproken en uitgescholden. Een van de verdachten liet daarbij uit de mouw van zijn jas een mes zien. De 13-jarige jongen en zijn vriendjes werden erg bang en zetten het op een lopen. Ze belden de politie en de agenten hielden het drietal aan. Ze hadden alle drie een mes bij zich. Deze messen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Ruzie mondt uit in mishandeling

Delft Een 41-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdag 1 mei om 15.45 uur in een woonwinkel aan de Olof Palmestraat mishandeld door een onbekende man. Het slachtoffer en haar man kregen in de rij voor de kassa ruzie met een man. Dit mondde uit in een vechtpartij tussen de echtgenoot en de verdachte. De vrouw kreeg volgens getuigen een vuistslag en vervolgens is zij op de grond terechtgekomen. De man is door personeel van de winkel bij het echtpaar weggehaald. Hij is vervolgens weggegaan. De vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend welke verwondingen zij opliep. De verdachte is een grote man met een kaal hoofd. De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het vinden van de verdachte? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft. Dat kan via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via 0800-7000.

Vrouw (70) berooft, politie zoekt getuigen

Zoetermeer Een 70-jarige vrouw uit Zoetermeer is donderdag 1 mei op de Boerhaavelaan door een jongen op een bromfiets beroofd van haar tas. De vrouw liep rond 16.10 uur vanaf station Zoetermeer naar huis, toen zij een brommer achter zich hoorde. Voor ze het wist werd de vrouw op de grond gegooid en nam de jongen haar tasje mee. Het slachtoffer raakte niet gewond, maar kwam wel pijnlijk op haar heup terecht. Ze heeft gezien dat de jongen geen helm droeg. De jongen op de bromfiets reed volgens de vrouw de Van Stolberglaan in. De politie komt graag in contact met getuigen van de straatroof. Heeft u de beroving zien gebeuren, of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer op 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via 0800-7000.

Er vandoor na botsing

Zoetermeer De politie hield vrijdag 2 mei om 01.00 uur twee jongens (18) uit Zoetermeer aan die met een auto een geparkeerde auto hadden aangereden en er vervolgens vandoor gingen. Het tweetal was rond middernacht met de auto van de stiefvader van een van de twee gaan rijden. De stiefvader wist hier niets van. Het tochtje met de auto eindigde op de Oranjelaan waar de jongens tegen een geparkeerde auto aanreden. Vervolgens gingen de twee er vandoor. Kort daarop konden ze worden aangehouden. Tegen de twee Zoetermeerders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Buurtbewoner houdt vernielers aan

Zoetermeer Een buurtbewoner heeft donderdag 1 mei twee jongens (13) aangehouden voor het vernielen van een ruit van basisschool De Pyramide. De man zag rond 19.30 uur vier jongens op de Fivelingo de vernieling plegen en hij wist er twee in de kraag te vatten. De twee andere jongens gingen er vandoor. De twee aangehouden jongens zijn gehoord en worden doorverwezen naar Bureau Halt. De politie heeft inmiddels ook contact gehad met de ouders van de twee jongens die zijn weggerend. Zij komen vrijdagmiddag 2 mei naar het politiebureau.