Politie Drenthe

Zondag

Meppel, 04-05-2008

Politie haalt alcomobilisten van de weg

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie diverse jongemannen aangehouden voor het rijden onder invloed. Allen waren beginnende bestuurders wat betekent dat zij een promillage alcohol van maximaal 0,2 promille in hun bloed mogen hebben.

EMMEN Bij de spoorwegovergang aan de Kerkhoflaan reed een 21-jarige man uit Emmen door het rode licht. Toen hij hiervoor werd staande gehouden bleek hij bovendien te hebben gedronken. De beginnende bestuurder had een promillage van 0.7. De man kreeg een proces-verbaal voor beide overtredingen. (08-133144)

HOLLANDSCHEVELD Een 21-jarige man uit Hollandscheveld trok aan de Zuideropgaande de aandacht van surveillerende agenten door zijn rijgedrag. De man haalde de agenten bovendien in met een geopend flesje bier in de handen. Uit de ademanalyse bleek dat de beginnende bestuurder een promillage van 0.9 had. Het was niet de eerste keer dat de jongeman is aangetroffen terwijl hij met teveel alcohol op aan het rijden was. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. Ook kreeg de man een proces-verbaal. (08-133165)

MEPPEL Een 19-jarige man uit De Wijk, ook een beginnend bestuurder, werd op de Steenwijkerstraatweg aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had een promillage van 0,7. Hij kreeg een proces-verbaal. (08-133184)

BEILEN Een 23-jarige man uit Dwingeloo is door de politie aan de Domoweg aan de kant gezet. Hij had een promillage van 0.9 en kreeg hiervoor een proces-verbaal. (08-133186)

HOOGHALEN Een 24-jarige man uit Grou werd op de A28 in de richting van Assen aangetroffen met de achterwielen op de vangrail. De man had een promillage van 1,6. Hij was vermoedelijk in slaap gevallen en de middenberm ingereden. Toen hij probeerde dit te corrigeren is hij al slingerend over de vangrail geslagen. De beginnende bestuurder was al eerder met een borrel teveel op rijdend met de politie in aanraking geweest. Hij kon zijn rijbewijs daarom inleveren en kreeg een proces-verbaal. (08-133200)

Politie houdt winkeldief aan

EMMEN Zaterdagavond heeft de politie in een supermarkt aan de Houtweg een 51-jarige man uit Emmen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De man was door winkelpersoneel betrapt bij het meenemen van een fles port en champignons, zonder dat hij hiervoor had betaald. De man werd overgebracht naar het bureau voor verhoor en kreeg een dagvaarding mee. (08-133080)

Jongens stelen verkeersbord

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Boslaan twee 20-jarige jongemannen uit Emmen aangehouden voor diefstal en baldadigheid. De knapen hadden een verkeersbord meegenomen van een wegversperring en fietsten elk met een uiteinde van de ongeveer vier meter lange paal over het fietspad. De jongemannen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en kregen een proces-verbaal. (08-133191)

Man aangehouden op verdenking vernieling

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jarige man uit Hoogeveen aan de Prinses Marijkestraat aangehouden op verdenking van vernieling. De politie kreeg een melding dat de man achter de woning van zijn ex dingen zou vernielen. Zij deed hiervan aangifte. Toen zij de man later aantroffen bleek hij zich niet te kunnen identificeren. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor over de vernielingen. (08-133149)

Politie houdt verdachte mishandeling aan

ANNEN Zaterdagavond heeft de politie aan de Kruisakkers een 20-jarige man uit Annen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 13-jarige plaatsgenoot. De man had de nodige alcohol genuttigd en was agressief. Hij zou de jongen, die toevallig bij hem in de buurt stond, hebben geschopt. De jongen deed hiervan aangifte. De verdachte en is meegenomen naar het bureau waar hij, nadat hij zijn roes had uitgeslapen, is verhoord. (08-133124)

Vrijstaande woonboerderij uitgebrand

GROLLOO Zaterdagmiddag is aan de Zuiderstraat een vrijstaande rietgedekte woonboerderij uitgebrand. De boerderij was opgedeeld in twee woningen. De 80-jarige bewoonster van het voorhuis had een pan met frituurvet op het vuur staan. Ze was even naar buiten gegaan en vergat de pan. Toen ze weer binnenkwam zag ze dat de vlammen al uit de pan sloegen. De brandweer werd snel gealarmeerd maar kon niet voorkomen dat de boerderij in vlammen op ging. (08-133024)

Politie rolt hennepkwekerij op

ZANDPOL In een woning aan de Zandpolstraat heeft de politie zaterdagavond een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In de huurwoning stonden128 planten op de vliering. In de garage werden nog eens 192 afgeknipte planten aangetroffen. De planten en apparatuur zijn vernietigd. De energieleverancier heeft de stroom afgekoppeld. De huurder was niet aanwezig; hij zal later worden aangehouden. (08-133094)

Politie houdt man met harddrugs aan

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg een 23-jarige man uit Beilen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Hij had een flesje GHB bij zich. De politie heeft dit in beslaggenomen en de man meegenomen voor verhoor. (08-133159)

Jongen aangehouden voor lokaalvredebreuk

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg een 15-jarige jongen uit Assen aangehouden voor lokaalvredebreuk. De jongen had de ontzegging die hij voor de discotheek had genegeerd. Bij zijn aanhouding bleek hij zich bovendien niet te kunnen legitimeren. De jongen kreeg een proces-verbaal voor beide overtredingen. (08-133150)

Politie beboet bierdrinkers

EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie aan De Haar een 42-jarige man en een 52-jarige man uit Emmen beboet voor drinken in het openbaar. De mannen hadden een krat bier bij zich. Ze hadden al de nodige alcohol genuttigd en zorgden voor overlast in het winkelcentrum. (08-133078)

Man beboet voor rijden zonder licht

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Kloosterstraat een 30-jarige man uit Assen beboet voor het rijden zonder fietsverlichting. Bij het uitschrijven van de boete bleek de man nog een straf uit te moeten zitten. Hij is daarom meegenomen naar het bureau en ingesloten. (08-133147)

Politie doet geluidsmeting

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Pesserstraat een 21-jarige man uit Hoogeveen in zijn auto staande gehouden. De auto van de man maakte erg veel lawaai. De politie beschikt sinds kort over een eenvoudig meetinstrument waarmee ter plaatse het geluid kan worden gemeten. Tijdens de geluidsmeting bleek de auto 99 dB(A) te produceren met pieken tot 104 dB(A), terwijl maximaal 88 dB(A) is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en zijn kentekenbewijs Deel I werd ingenomen. Binnen 30 dagen moet de eigenaar zijn voertuig komen laten zien met een deugdelijke uitlaatinrichting. Dan krijgt hij zijn kentekenbewijs weer terug. (08-133032)

Autos omgegooid

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is er aan de Angelsloerdijk en aan de Thedingecamp een personenauto respectievelijk op de kop gedrukt en op de kant gegooid. De eerste auto werd hierbij volledig vernield, de tweede auto liep honderden euros schade op. De politie onderzoekt de zaak en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 88 44.