Ingezonden persbericht


Techniek berooft Renger van mogelijke podiumfinish

Een vierde startplaats en een levensgrote kans op een podiumplaats. De tweede race in Mugello beloofde veel goeds voor Renger. Echter, voor de start ging het al mis. Een technisch probleem zorgde ervoor dat de auto niet wilde starten op de grid, waardoor Renger vanuit de pitstraat moest beginnen.

De Mercedes junior-coureur reed desondanks met het mes tussen de tanden en was sneller dan de koplopers, maar meer dan een twintigste plaats zat er niet in. "Dit is echt balen", verzuchtte Renger. "De batterij ging kapot op de pre-grid, maar die was gauw verwisseld. Ik reed vervolgens de opwarmronde richting de grid, waarna de batterij opnieuw de geest gaf. Ik werd terug geduwd naar de pits en moest ook vanuit de pitstraat starten. Dat betekende dat ik de race gelijk met een grote achterstand begon. Ik heb niet opgegeven en ben vijf of zes man voorbij gegaan, maar punten waren onmogelijk."

"Dit heeft me belangrijke punten gekost. Dit is gewoon een fout van het team geweest en dat mag niet als je voor het kampioenschap strijdt. Laten we hopen dat dit de enige keer is dat ik dit seizoen tegen dit soort ellende aanloop. Ik zit met mijn hoofd alweer bij de race in Pau en we laten deze deceptie achter ons."



Ingezonden persbericht