Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Aalten- Politie-inzet vanwege verbod concert extreem rechts

De politie heeft zaterdagavond 3 mei 10-tallen neo-nazi's weggestuurd die een concert wilden bijwonen in een horeca- gelegenheid aan Plein Zuid in Aalten. De burgemeester had het evenement verboden ter voorkoming van ongeregeldheden.

Om de orde te handhaven waren de politie, de ME en AE avonds op diverse plaatsen in Aalten aanwezig. De mensen die het concert wilden bijwonen werden gesommeerd het dorp te verlaten. Zij gaven hier allemaal gehoor aan. De avond verliep rustig en vonden er geen aanhoudingen plaats.

Zelhem -Aanhoudingen tijdens Mega Piratenfestijn

De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei een aantal aanhoudingen verricht op het feestterrein van het Mega Piratenfestijn aan de Slagenburgweg in Zelhem. Er vonden enkele vechtpartijtjes en ongeregeldheden plaats.

Een 29-jarige inwoner van Harfsen werd aangehouden vanwege het slaan van een 21-jarige man uit Doetinchem. Een 16-jarige jongen uit Doetinchem werd aangehouden vanwege het slaan van een 16-jarige jongen uit Doetinchem. Een 50-jarige man uit Hengelo GLD werd aangehouden vanwege openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde en urineren in de tent. Een 30-jarige man uit Etten werd aangehouden wegens openbare dronkenschap en ordeverstoring. Een 41-jarige inwoner van Duiven werd aangehouden omdat tijdens een blaastest onder invloed bleek van alcohol. Politiemensen zagen dat hij roekeloos wegreed en hielden hem daarom staande voor een blaastest. Het resultaat was 07 promille. Ook bleek dat zijn rijbewijs was verlopen.

Doetinchem- Tweetal aangehouden vanwege vechtpartij

De politie van Doetinchem heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei omstreeks 03.50 uur twee mannen aangehouden omdat zij even daarvoor met elkaar op de vuist gingen op de Boliestraat.

Het betrof een 18- jarige man uit Doetinchem en een 21-jarige man uit Enschede. Beiden kregen een woordenwisseling en sloegen elkaar vervolgens. De 21-jarige man liep hierdoor een bloedneus op en de 18 jarige man striemen in zijn nek. Beiden zijn meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Silvolde- Man gewond bij kop-staart aanrijding

Een 24-jarige inwoner van Gendringen is zaterdagmorgen 3 mei omstreeks 11.30 gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Ulfseweg in Silvolde. Hij met letsel aan zijn nek, arm en schouder per ambulance overgebracht naar een ziekhuis in Doetinchem

De 24-jarige man reed tegen zijn voorganger, een 59-jarige vrouw uit Terborg die rechtsaf wilde slaan. De 24-jarige man had dit niet door waardoor een aanrijding volgde.

---- --