Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn- Man aangehouden op verdenking diefstal uit auto's

De politie van Apeldoorn heeft zaterdagavond 3 mei om 18.30 uur dankzij de meldingen van getuigen een 24 jarige- inwoner van Apeldoorn aangehouden op verdenking van diefstallen uit enkele auto's. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het bureau aan de Vosselmanstraat.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een man op de parkeerplaats Brinkpark in diverse auto's zat te kijken. Ter plaatse vertelden getuigen dat de man richting de Nieuwstraat was gelopen. De politie stelde daarom gelijk een onderzoek in. Op de Korte Bijnstraat zagen zij een auto met een ingeslagen ruit. Vervolgens troffen zij op de Griftstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man had bloed aan zijn handen en had een plastic tas bij zich met daarin meerdere autoradio's en werd daarom gelijk aangehouden. Op het bureau ontkende de man in meerdere auto's opengebroken te hebben. De politie onderzoekt of de man ook schuldig is aan het openbreken van enkele auto's aan de Grifstraat en de Rosariumstraat diezelfde dag.

Loenen- Vrouw aangehouden voor mishandeling

En- 17 jarige inwoonster van Apeldoorn is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei op de Cornelis Hendrixstraat aangehouden vanwege mishandeling van een 19-jarige man uit Loenen. De vrouw is meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding dat er een groep mensen een conflict zou hebben. Ter plaatse bleek dat de 19-jarig man zojuist geschopt, geslagen en gekrapt was door een 17-jarige vrouw. Het tweetal had eerder die avond op de plaatselijke kermis een woordenwisseling gehad en nu was de vrouw met een groep vrienden de man achterna gegaan en had hem mishandeld. De man liep hierdoor verwondingen op aan zijn gezicht. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn- Drankrijder betrapt

Een 43-jarige inwoner van Apeldoorn is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei op de Arnhemseweg aangehouden vanwege rijden onder invloed.

Omstreeks 01.44 uur werd hij staande gehouden voor een blaastest. Het resultaat was 0.6 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 2 uur.

Apeldoorn- Man aangehouden voor openbare dronkenschap

De politie van Apeldoorn heeft zaterdagmiddag 3 mei op de Kerklaan een 36-jarige Apeldoorner aangehouden wegens openbare dronkenschap en wildplassen.

Politiemensen zagen de man omstreeks 14.20 uur zitten op een muurtje met naast hem een halfvolle fles sterke drank. Hij was dronken en erg onvast ter been. Hij daarom meegenomen naar het bureau.

Apeldoorn- Gewapende overval op cafetaria

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei omstreeks 00.05 uur is heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een cafetaria aan de Zwolseweg in Apeldoorn. Twee overvallers bedreigden de aanwezige medewerker met twee messen en vroegen hem de kassalade af te geven.

De twee onbekende mannen kwamen via de achterdeur het cafetaria binnen, toen de medewerker in de keuken stond. Zij bedreigden hem en gingen er vervolgens met de kassalade vandoor in de richting van de Anklaarseweg. De politie stelt een onderzoek in.

---- --