Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Lochem- Twee jongens aangehouden vanwege mishandeling

De politie van Lochem heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei omstreeks 02.30 uur een 15 en een 17-jarige inwoner van Ruurlo op de Zutphenseweg aangehouden vanwege mishandeling van een 24-jarige inwoner van Lochem.

De mishandeling vond plaats nadat de jongens en de man onderling onenigheid hadden gekregen in een toilet van een horecagelegenheid aan de Nieuwstad. De jongens hadden de 24-jarig man geslagen, waardoor de man een bloedneus en een bloedlip had opgelopen. De politie kwam ter plaatse en stelde gelijk een onderzoek in. Het tweetal was er inmiddels vandoor was gegaan. Op de Albert Hahnweg zag de politie twee jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. Toen de jongens de politie zagen, zetten zij het op een rennen. Hierop werd de achtervolging ingezet. Bleek dat de jongens zich hadden verstopt in tussen enkele struiken in een tuin van een woning aan de Zutphenseweg. Beiden jongens zijn aangehouden en ingesloten in naar het bureau in Doetinchem voor nader onderzoek. Daar bleek dat de 15-jarige man bekend is bij de politie als veelpleger.

Brummen- Uitslaande brand in twee onder een kap woning

Op zaterdagavond 3 mei was er een uitslaande brand in een twee onder een kap woning aan de Eerbeekseweg in Brummen. Voorbijgangers alarmeerden de brandweer. Deze kwam met zes bluswagens ter plaatsen en kon zo voorkomen dat beide woningen verloren gingen.

Het betrof een met rietgedekte dubbele woning waarvan vlammen en rook vooral uit een van de woningen kwam. Naast het pand was een Westernfeest gaande met 350 bezoekers. Deze stonden onder de rook van het pand en werden daarom verplaatst. De melders zijn even naar het ziekenhuis geweest vanwege ingeademde rook, verder raakte niemand gewond. De politie sloot de Eerbeekseweg af. Om 23.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Een van de woningen had forse brandschade. Bij de andere woning bleef het beperkt tot waterschade.

Zupthen - Brand in bedrijfspand

Zaterdagmiddag 3 mei is er brand ontstaan in een kantoorpand aan de Beukerstraat in Zutpen. De brandweer kwam met 2 bluswagens en een hoogwerker ter plaatse en bluste de brand.

Een voorbijganger zag rook boven het pand en belde 112. Binnen was op dat moment nog een medewerker, maar die kon het pand nog tijdig verlaten.

---- --