Politie Haaglanden

persberichten 4 mei

Haaglanden, 04-05-2008

Gewonde man op straat aangetroffen (oproep getuigen)

Den Haag Agenten troffen op zaterdag 3 mei om 04.40 uur een gewonde man aan op het trottoir van het Hobbemaplein ter hoogte van perceel 50. De man had een bebloed gezicht en lag in een plas water. Dit vonden de agenten vreemd want de rest van de straat was kurkdroog. De man lag te rillen van de kou en had wonden op zijn gezicht. Hij vertelde klappen te hebben gehad en wist niet te vertellen hoe lang hij al op straat lag. Het slachtoffer een 55-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd met onderkoelingsverschijnselen en hoofdwonden. De recherche van Bureau De Heemstraat van Politie Haaglanden is nu op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over dit incident. Een ieder die hierover informatie heeft wordt verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 070-4241500.

Mannen aangehouden na feest

Den Haag In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei was er in een dansgelegenheid aan de Prinsegracht een Caribisch feest. Dit feest werd gekenmerkt door een verstoring van de openbare orde en vechtpartijen zowel binnen als op de openbare weg. In totaal moesten agenten drie maal naar die locatie om assistentie te verlenen. In totaal werden zeven personen aangehouden voor diverse zaken zoals mishandeling vechten en niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachten zes mannen en een vrouw in de leeftijd van 19 tot 28 jaar afkomstig uit Den Haag en Rotterdam hebben allemaal een proces-verbaal gekregen voor ieders aandeel.

Man aangehouden na mishandeling parkeercontroleurs

Den Haag Een 22 jarige man uit Den Haag is op zaterdag 3 mei om 01.35 uur aangehouden als verdacht van mishandeling van twee parkeercontroleurs. De man maakte deel uit van een grotere groep mannen die de controleurs hebben aangevallen. Toen agenten ter plaatse kwamen gingen de mannen er vandoor. De aangehouden man bleef staan en is daarom meteen aangehouden. Volgens de parkeercontroleurs was er onenigheid ontstaan na een bekeuringsituatie.

Rijbewijs kwijt na te snel rijden

Den Haag Een 21-jarige man uit Rijnsburg werd op vrijdag 2 mei omstreeks 18.50 uur met zijn auto gecontroleerd op zijn snelheid op de Benoordenhoutseweg. De man reed met een snelheid van 114 km/u alwaar 50 km/u is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Kort hierna werd op dezelfde weg een 21-jarige Hagenaar gecontroleerd op zijn snelheid en hij reed 103 km/u. Ook hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Op zaterdag 3 mei om 00.10 uur werd op de Benoordenhoutseweg een 53-jarige man uit Noordwijk aan Zee aangehouden omdat hij 104 km/u reed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.

Aangehouden na controle

Den Haag Twee mannen van 16 en 24 jaar uit Den Haag zijn op zaterdag 2 mei aangehouden op de Timorstraat. De twee liepen met nog een derde man te sjouwen met een fiets. Toen agenten de mannen controleerden bleken twee van de drie zich te kunnen legitimeren en zijn daarop aangehouden.
Aan het politiebureau bleek dat een van de mannen een alarmpistool op zak had. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Aangehouden na verkeersruzie

Den Haag Twee mannen in de leeftijd van 20 en 24 jaar beide uit Den Haag zijn op zaterdag 3 mei omstreeks 19.05 uur op de Strandweg aangehouden. Een van de mannen wordt er van verdacht kort daarvoor betrokken te zijn geweest bij een mishandeling in een supermarkt aan de Laan van Meerdervoort. Na de mishandeling is hij in een auto gestapt en weggereden. De politie kreeg het kenteken en signalement door en kon de auto op de strandweg onderscheppen. In de auto zaten twee mannen en beide zijn aangehouden en meegenomen naar een politiebureau om de zaak te onderzoeken.

Man aangehouden na achtervolging

Den Haag Agenten kregen op zaterdag 3 mei omstreeks 23.05 uur een melding van een diefstal van een motor scooter aan de Abrikozenstraat.

Toen zij in de Meloenstraat reden zagen zij twee mannen wegduiken achter een auto. De agenten vertrouwen dit niet en stapten uit hun politieauto. Op dat moment gingen de mannen er vandoor. Na een korte achtervolging kon een van de mannen in de Vlierboomstraat worden aangehouden. Deze man pakte op een gegeven moment iets uit zijn zak en werd meteen overmeesterd. Hij bleek een boksbeugel bij zich te hebben Hij werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Vrouw slachtoffer van Fraude

Den Haag Een 50 jarige vrouw uit de Heliotrooplaan is het slachtoffer geworden van een pinfraude. Bij de vrouw werd op zaterdag 3 mei aangebeld
door een man die zich uitgaf als bezorger van een postorder bedrijf. De man had een pakketje bij zich voor de vrouw. De vrouw gaf aan niets besteld te hebben waarop de man vroeg of de naam op het pakketje dan niet klopte. Toen de vrouw opendeed en de naam controleerde klopte die wel. Zij moest toen een klein bedrag pinnen op een automaatje die de man bij zich had. Ze voldeed hieraan maar kreeg een vreemd gevoel zij zag haar pincode niet in het venster verschijnen. Hierna ging de man weg later bleek dat er een groot bedrag van de rekening van de vrouw was afgeschreven.

Aangehouden na rijden onder invloed

Den Haag Een 19-jarige man uit Honselersdijk werd op zaterdag 3 mei omstreeks 02.45 uur met zijn bromfiets gecontroleerd op de Escamplaan ter hoogte van het woonwagencentrum. De man moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op een politiebureau moest hij wederom blazen en blies hij 465 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Rijbewijs kwijt na te hard rijden

Den Haag Een 20-jarige Hagenaar werd op zaterdag 3 mei omstreeks 15.05 uur gecontroleerd met zijn auto op de Lozerlaan. Agenten hadden de man zien rijden met een snelheid van 133 km/u terwijl aldaar 50 km/u was toegestaan. Na een correctie bleek dat deze man 78 km te hard had gereden. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Twee mannen aangehouden na inbraak

Den Haag Twee mannen in de leeftijd van 25 en 32 jaar beide afkomstig uit Den Haag zijn op vrijdag 2 mei omstreeks 23.35 uur in de Zuigerstraat aangehouden. Een bewoner van een pand in die straat kwam thuis en overliep de twee mannen in zijn woning. Agenten troffen in de woning de 32-jarige man aan. Hij werd meteen aangehouden. De tweede wist de woning te verlaten en te ontkomen. Zijn identiteit is de politie bekend.

Mogelijke computerfraude

Monster (Westland) Op vrijdag 2 mei omstreeks 20.45 uur kregen agenten de opdracht te gaan naar de Molenstraat alwaar in een auto twee mensen zaten met een laptop die zich vreemd gedroegen. Een getuige had deze mannen gezien en zag dat de twee in een auto reden en met een laptop bezig waren. Het kenteken van de auto werd doorgegeven aan de agenten en deze konden de personen met hun auto op een parkeerplaats aan de Molenstraat onderscheppen. De twee zijn aangehouden als verdacht van mogelijke Internetfraude via andermans Internetverbinding.

Man aangehouden na controle

Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Op zaterdag 3 mei om 22.50 uur werd op de Rijksweg A4 ter hoogte van de afslag Leidschendam-Voorburg op de vluchtstrook een man met zijn auto gecontroleerd. De man stond daar met zijn auto stil omdat zijn passagier nodig zijn behoefte moest doen. De bestuurder moest een blaastest afleggen en werd hierop aangehouden.
Aan het bureau bleek dat de man bij een tweede blaastest 570 ugl blies.
Omdat het een buitenlander betrof kreeg hij een transactie van 580 euro aangeboden.

Rijbewijs ingeleverd na rijden onder invloed

Rijswijk - Op de Van Dijcklaan in Rijswijk werd op 3 mei omstreeks 21.25 uur een man gecontroleerd met zijn auto. Ook deze man moest een blaastest afleggen en werd hierop aangehouden. Aan een politiebureau blies deze man voor de tweede keer 800 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Twee mannen aangehouden

Poeldijk (Westland) Bij de politie kwam op zondag 4 mei omstreeks 04.00 uur een melding binnen dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij geparkeerd staande autos op de Willem Alexanderlaan. Het signalement van de mannen werd doorgegeven. Agenten konden deze mannen echter niet aantreffen. Korte tijd later belde de zelfde getuige en zag de mannen op de grote parkeerplaats bij een witte bestelbus staan. Het alarm van de bestelbus zou afgaan. Agenten gaan die kant uit en zien een auto wegrijden met twee mannen erin. Ze besluiten de auto met de mannen te controleren. Op de achterbank vinden zij spullen die op inbrekerswerktuigen lijken. De mannen in de leeftijd van 24 jaar afkomstig uit Den Haag zijn hierop aangehouden.

Man aangehouden na diefstal

Delft Een 24-jarige man uit Delft is op zondag 4 mei aangehouden op de Vrigiel tijdens een feest daar. Deze man wordt er van verdacht samen met een andere man een diefstal te hebben gepleegd uit een tas. Een beveiligingsmedewerker had gezien dat de man samen met een andere man achter een toonbank uit een schoudertas iets had weggenomen. Toen deze mannen de beveiliger zagen gingen zij er vandoor. Een van hen kon door de beveiliger worden aangehouden. Hij had een portemonnee en een autoradio in zijn bezit die naar later bleek uit de schoudertas te zijn weggenomen.

Man aangehouden na poging straatroof

Delft Een 19-jarige man uit Delft is op zaterdag 3 mei omstreeks 00.20 uur op de Pijpering aangehouden. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een poging tot straatroof te hebben willen plegen op een andere man. Deze kon het signalement van zijn belager doorgeven aan de politie. De agenten zagen vervolgens de verdachte rennen en konden hem aanhouden.

Bromfietser aangehouden

Zoetermeer Een 22-jarige man uit Zoetermeer werd met zijn bromscooter gecontroleerd op de Bunuelstrook. Deze man werd meegenomen naar een politiebureau omdat hij er van wordt verdacht een bedreiging te hebben geuit.
Op het bureau moest de man een blaastest afleggen en blies hij 920 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.