Politie Limburg-Zuid

Agente gewond bij aanhouding

Een politieagente is zondagnacht lichtgewond geraakt bij de aanhouding van een vechtersbaas op de Markt in Maastricht. Ze kreeg een flinke trap van de man en hield een gekneusde pols aan de confrontatie met hem over.

Rond twee uur zondagnacht was de politie door het cameratoezicht naar de Markt gestuurd voor een vechtpartij. Bij het zien van de politie verstopte een van de vechtersbazen zich achter de viskraam op de Markt. De man, een 24-jarige inwoner van Maastricht, bood hevig verzet bij zijn aanhouding en sloeg in het wilde weg naar agenten en omstaanders.
Nadat hij geboeid in een politiebusje was gezet begon hij meteen het interieur van het voertuig te slopen. Toen een agente een eind aan deze actie wilde maken, schopte de man haar en probeerde hij ook collega's die haar te hulp schoten te verwonden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en in een isoleercel gestopt. Inmiddels is ook een tweede verdachte van de vechtpartij aangehouden. Het gaat daarbij om een eveneens in Maastricht woonachtige man van 19 jaar.