Politie Limburg-Zuid

Vluchtende Fransen aangehouden

De politie heeft zaterdagavond in de Maastrichtse wijk Wolder een man en een vrouw uit Frankrijk aangehouden die zich voor haar probeerden te verstoppen na een bezoekje aan een drugspand op de Tongerseweg in Maastricht. Het gaat om een 24-jarige man uit Rigny la Salle en een 28-jarige vrouw uit Toul. Ze hadden zich in het struikgewas naast het pand verborgen, maar door luid gekraak hun aanwezigheid verraden.

De politie was te hulp geroepen door de kamerverhuurder, die signalen had gekregen dat er vanuit een van de kamers in zijn huis werd gedeald. De man ging poolshoogte nemen en werd in het trapportaal geconfronteerd met een vreemde man die hem in een onbekende taal aansprak. Hij verliet meteen de woning en hield op straat de eerste de beste politiepatrouille aan.
Bij binnenkomst van de politie stond de deur van de kamer die de man aanwees wagenwijd open en brandde er licht in de kamer, maar was niemand aanwezig. Op tafel stond een weegschaal en lagen verschillende attributen voor drugsgebruikers. In de garderobekast vonden de agenten een tas en een rugzak met ruim drie kilo harddrugs. Daarop besloten de agenten de tuin van het pand te inspecteren en de bosjes rondom het huis. Luid gekraak verraadde vervolgens de aanwezigheid van de twee Franse drugsklanten. Waar de verkoper van de drugs in de gauwigheid gebleven was, wisten de verbouweerde buitenlanders niet te vertellen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdovende middelenhandel vanuit het pand aan de Tongerseweg.