Persberichten Rijn & Venen, 14.40 uur

Utrecht, 04-05-2008

Autoinbrekers gepakt

MAARSSEN Met hulp van een getuige heeft de politie vrijdagochtend 2 mei twee minderjarige jongens aangehouden op verdenking van een autoinbraak.

Een 46-jarige man uit Zeist had de twee op de Herenweg betrapt toen zij zijn navigatiesysteem hadden gestolen uit zijn auto en belde de politie. Terwijl hij de jongens achtervolgde, gaf hij een signalement door. Aan de hand hiervan hield de politie twee jongens uit Utrecht (15 en 16 jaar) aan.

Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Man mishandeld

KOCKENGEN In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei trof de politie op het Gieltjesdorp in de berm een 21-jarige man uit Vleuten aan. Hij was onder meer gewond aan zijn gezicht.

De Vleutenaar vertelde te zijn mishandeld door een groepje mannen. Aanleiding was een opmerking over het fietsgedrag van de groep. In de omgeving hield de politie vijf verdachten aan en nam hen mee naar het politiebureau. De mannen, 18 en 19 jaar en allen afkomstig uit Harmelen, zijn ingesloten voor verhoor.

Vijf aanhoudingen voor alcoholgebruik

Op verschillende locaties in district Rijn & Venen controleerde de politie bestuurders op het gebruik van alcohol.

WOERDEN Op 4 mei hield de politie op de Wulverhorstbaan een 69-jarige bestuurder uit Utrecht aan. De man blies 225 ug/l. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

PAPEKOP - Op 3 mei hield de politie op de Papekopperstraat weg een 34-jarige bestuurder uit Haastrecht aan. De man blies 820 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MAARSSEN - Op 3 mei hield de politie op de Bolensteinseweg een 33-jarige bestuurder uit Maarssen aan. De man blies 795 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MIJDRECHT Op 4 mei hield de politie op de Bozenhoven een 32-jarige bromfietsbestuurder uit Mijdrecht aan. De man blies 450 ug/l. Proces-verbaal wordt opgemaakt

LOENEN AAN DE VECHT Op 4 mei hield de politie op de Albrechtlaan een 17-jarige bromfietsbestuurder (zonder helm) uit Loenen aan de Vecht aan. De jongeman blies 505 ug/l. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Voetganger aangereden en overleden

OUDEWATER Zaterdagochtend 3 mei rond 09.00 uur vond aan de Goudse Straatweg ter hoogte van de bushalte Tramweg een dodelijk ongeval plaats. Een 70-jarige inwoner van Haastrecht stapte een bus uit en stak de weg over. Op dat moment werd hij aangereden door een andere bus die uit tegengestelde richting passeerde. Hulp mocht niet meer baten, kort na het ongeval overleed het slachtoffer.

De verkeersdienst van de politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Snelheidscontroles

Op verschillende locaties is district Rijn & Venen controleerde de politie de snelheid van weggebruikers.

MONTFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 mei rond 01.15 uur reed een 39-jarige inwoner van Montfoort (na correctie) 64 km/u sneller dan was toegestaan over de M.A. Reinaldaweg. Hij reed 149 km/u terwijl 80 km/u maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

WILNIS Op de Ir. Enschedeweg controleerde de politie vrijdag 2 mei van 14.20 tot 16.15 uur de snelheid. 904 Voertuigen passeerden de radar. Twintig personen reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/u.

LOENEN AAN DE VECHT Vrijdagmiddag 2 mei controleerde de politie op de N201 van 14.15 tot 16.00 uur de snelheid van 2.028 voertuigen. Vijftien personen reden sneller dan was toegestaan (80 km/u). De hoogst gemeten snelheid was 123 km/u.

AMSTELHOEK - Zaterdag 3 mei controleerde de politie op de Mijdrechtse Zuwe van 10.30 tot 13.30 uur de snelheid van 1649 voertuigen. 188 Personen reden sneller dan was toegestaan (50 km/u). De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u.

BREUKELEN - Zaterdag 3 mei controleerde de politie op de N401 van 10.20 tot 12.15 uur de snelheid van 579 voertuigen. Negen Personen reden sneller dan was toegestaan (80 km/u). De hoogst gemeten snelheid was 118 km/u.

MIJDRECHT - Zaterdag 3 mei controleerde de politie op de Industieweg van 21.15 tot 22.15 uur de snelheid. Acht personen reden sneller dan was toegestaan (50 km/u). De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Graffitispuiter gepakt

ABCOUDE Vrijdagavond rond 23.20 uur betrapte een man een graffitispuiter op het Dokter van Doornplein. De getuige hield de dader (16 jaar uit Amsterdam) aan en belde de politie. Tijdens het bellen wist de Amsterdammer los te komen en rende weg. Na een korte zoekactie van de politie werd hij als nog aangehouden. De ouders van de jongeman zijn in kennis gesteld.