Persberichten stad Utrecht, 14.30 uur

Utrecht, 04-05-2008

Drie aanhoudingen

UTRECHT Vrijdagnacht 2 mei om 05.05 uur zagen politieagenten dat een 17-jarige jongeman uit Utrecht in zijn gezicht geslagen werd. Toen ze de dader (17 jaar uit Utrecht) wilden aanhouden, bemoeiden twee mannen uit Utrecht (18 en 19 jaar) zich met de aanhouding en belemmerden zij de agenten in hun werk. Uiteindelijk, na een aantal waarschuwingen, werden ook zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Om andere omstanders op afstand te houden en de agenten rustig hun werk te laten doen, hielden bijgeroepen politieagenten het overige puliek op afstand.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag 2 mei rond 17.00 uur werd de politie naar de Jacob Simonsz de Rijkstraat gestuurd. Een man zou een voordeur hebben vernield. De politie hield de man aan op de Blois van Treslongstraat. Hij gaf zich echter niet zomaar over en weigerde de politieauto in te stappen. Met gepast geweld is hij uiteindelijk geboeid, de auto ingezet en overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Winkeldiefstal

UTRECHT Vrijdagmiddag 2 mei rond 14.30 uur hield de politie twee winkeldieven aan. De politie kreeg de melding dat beveiligingspersoneel van een winkel over de Churchillaan achter de verdachten aanrende. De politie trof het beveiligingspersoneel met de verdachten rollend in de struiken aan. Omdat de verdachten met een mes hadden gedreigd, heeft de politie de verdachten met de wapenstok onder controle gebracht. Een 36-jarige vrouw uit Rotterdam en een 23-jarige man van Alkmaar werden aangehouden voor diefstal met geweld en bedreiging. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek. De verdachten zijn ingesloten.

Op heterdaad betrapt

UTRECHT Vrijdagmiddag 2 mei rond 14.20 uur betrapten politieagenten een autoinbreker op heterdaad. Agenten zagen de man zich op de Seinedreef verdacht gedragen en observeerden hem van een afstandje. Toen ze zagen dat hij in een auto inbrak, hielden ze hem direct aan. De man, een 47-jarige Utrechter, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de man, die geen onbekende bij de politie is, zal snelrecht worden toegepast.

Straatmuzikanten aangepakt

UTRECHT Zaterdag 3 mei heeft de politie in de binnenstad twee straatmuzikanten aangehouden. Al lange tijd veroorzaakt een groep muzikanten uit Oost-Europa in het centrum overlast. Met name winkeliers hebben van de muzikanten last.

Een 50-jarige en 32-jarige man werden aangehouden, omdat ze zich niet aan de regels hielden. De instrumenten van de mannen (accordeon en gitaar) zijn in beslag genomen, evenals wat muntgeld.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordering van de gemeente Utrecht mogen muzikanten niet langer dan vijftien minuten achtereen op dezelfde plaats muziek maken (een locatie binnen 100 meter wordt als dezelfde plaats beschouwd). Eerder zijn de muzikanten door de politie via een brief in de eigen taal van deze regels op de hoogte gesteld. Maar helaas hadden de brief en eerdere waarschuwingen niet het gewenste resultaat.

Met Justitie is de afspraak gemaakt dat van muzikanten die voor een tweede keer worden aangehouden de instrumenten en het geld inbeslag zal worden genomen.

Bedreiging

UTRECHT Zaterdagavond 3 mei rond 18.50 uur hielden politieagenten twee mannen op de Admiraal Helfrichlaan aan. Hun auto werd in beslag genomen. De mannen (22 en 23 jaar) zijn afkomstig uit Utrecht. Aanleiding voor de aanhouding was een bedreiging op de A2 in Brabant. De politie heeft de zaak in onderzoek.