Politie Zeeland

Aanvulling/verbetering bericht Z-867-2008 Reanimatie op strand Bresekens

Een 12-jarig Duits jongetje uit Schwalmtal was op het strand bij paviljoen het Halve Maantje een gat in het zand aan het graven.
Omstreeks 13.26 uur is dat gat ingestort en kwam hij onder het zand terecht. Het jongetje is na enige minuten door zijn ouders opgegraven en door een toevallig passerende arts gereanimeerd. Hij had geen hartslag meer, ademde niet en was blauw in zijn gezicht. Na een minuut of 6 is het jongetje weer zelf beginnen te ademen. Omstreeks die tijd zijn ambulances en traumahelicopter ter plaatse gekomen. Na behandeling op het strand is het jongetje vervoerd naar het ziekenhuis. In de komende dagen zal duidelijk worden welk effect het hele verhaal op het jongetje heeft. Hij ligt nu nog in het ziekenhuis in Brugge.

O-868-2008 Teveel gedronken
Omstreeks 17.50 uur zaterdagmiddag is een 41-jarige man uit Sint Niklaas (B) betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over de Kinderdijk in Axel en moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs direct achterlaten op het politiebureau.

O-869-2008 Ingebroken in woning Yerseke
Gisteravond tussen 20.30 en 00.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Burenpolderweg in Yerseke.
Uit de woning is een onbekend geldbedrag weggenomen. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) de woning ingeslopen, er zijn geen sporen van braak gevonden. Door de technische recherche van de Zeeuwse politie wordt sporenonderzoek in de woning gedaan. Buurtbewoners hebben iemand rond het huis zien scharrelen net voor genoemde tijd. De politie neemt de zaak in onderzoek.

O-870-2008 Vechtpartij Vlasmarkt Goes
Vannacht omstreeks 02.25 uur werd een vechtpartij gemeld aan de Vlasmarkt in Goes.
Surveillerende agenten gingen ter plaatse en hebben op de Vlasmarkt een 21-jarige Goesenaar aangehouden voor vechten op straat. Tijdens de aanhouding was er een vrouw die zich constant met de aanhouding bemoeide en iedere keer terug kwam om haar verhaal te doen. Toen zij op een gegeven moment werd weggestuurd begon zij één van de agenten uit te schelden. Hierop werd de 28-jarige vrouw uit Goes ook aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook haar vriend, een 29-jarige Goesenaar, is aangehouden wegens belediging. Hij begon ook te schelden toen hij werd weggestuurd. (Ook voldeed hij niet aan het bevel zich te verwijderen.) Volgens getuigen was de vechtpartij begonnen omdat de 29-jarige Goesenaar een groepje jongeren had weggestuurd van de Vlasmarkt. De 28-jarige vrouw begon toen te duwen. Zij werd teruggeduwd en viel hierdoor op de grond. Daarop werd het duw-, trek- en slawerk wat dus uiteindelijk resulteerde in drie aanhoudingen.





Politie Zeeland