Persberichten Eemland zuid, 15.15 uur

Utrecht, 04-05-2008

Ongeval letsel

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei raakten rond 00.15 uur bij een ongeval drie personen gewond. Bij de kruising van de Rondweg-Oost met de Zielhorsterweg kwamen twee autos met elkaar in botsing.

Bij het ongeval raakten de bestuurder (24 jaar uit Amersfoort) en de bijrijdster (30 jaar uit Amersfoort) gewond. De man is met een schedelbreuk naar het ziekenhuis vervoerd en de vrouw met een gebroken kaak. De automobiliste van het andere voertuig (29 jaar uit Hilversum) is met pijn aan haar enkels naar het ziekenhuis gebracht.

De autos zijn weggesleept en de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit ongeval.

Gewelddadige winkeldief

AMERSFOORT Zaterdagavond rond 18.20 uur werd in een winkel aan de Albert Schweitzersingel een 17-jarige jongeman uit Overberg betrapt bij het stelen van snoep uit een winkel. Toen winkelpersoneel de jongen hierover aansprak, wilde hij ervandoor gaan. De dief werd beetgepakt door winkelpersoneel en een getuige. Hij verzette zich hevig en sloeg om zich heen. Een personeelslid raakte hierdoor gewond. Een getuige hielp het personeelslid en kreeg de dief onder controle. Uiteindelijk is de jongeman overgedragen aan gealarmeerde politiemensen.

Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verzetpleger

AMERSFOORT Een 35-jarige inwoner van Amersfoort maakte het in de nacht van zaterdag op zondag 4 mei wel heel erg bont. Nadat hij rond 00.25 uur een deur aan het Vreeland vernield had en werd aangehouden door politieagenten, richtte hij zijn agressie op de politieagenten.

De man, onder invloed van alcohol, wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en verzette zich door aan de agenten te gaan hangen. Ook probeerde hij het dienstpistool van twee politieagenten te pakken. Dit bestraften zij direct door het uitdelen van een klap. Eenmaal in de politieauto, verzette de man zich nog steeds. Hij probeerde een politieagent een kopstoot te geven. Toen dit niet lukte, spuugde hij een politieagente in haar gezicht. Ook op het politiebureau gedroeg de man zich agressief. Hij schopte een politieagente tegen haar been.

De man is ingesloten op het bureau.