Politie Zuid-Holland-Zuid

04/05 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 04-05-2008 o Persberichten district II

VROUW GEWOND NA AANRIJDING HONDJE

GORINCHEM Op zaterdagmorgen 3 mei is een 72-jarige vrouw gewond geraakt in de Verdistraat. De vrouw reed op een snorfiets toen plotseling een hondje overstak. Ze raakte het hondje en kwam hierbij ten val. Ze klaagde over hevige pijn in haar rechterknie. Ook liep ze lichte verwondingen aan haar hoofd en hand op. Ze werd met de ambulance naar het Beatrix Ziekenhuis gebracht waar ze middels een intensieve operatie werd behandeld aan haar knie. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het voorval. Of het hondje gewond is geraakt is (nog) niet bekend.

ALCOHOLCONTROLE

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT Op de Edisonweg en de Oude Torenbrug in Alblasserdam en de Thorbeckelaan, Deltalaan en het Stationspark in Sliedrecht heeft het Verkeershandhavingsteam op zaterdagavond 3 mei een alcoholcontrole gehouden. Er werden 844 blaastesten afgenomen. Vijf gecontroleerde bestuurders hadden teveel gedronken. Het hoogstgemeten alcoholpromillage bedroeg 1,7 promille (730 ugl). Alcohol speelt nog steeds een rol bij verkeersongevallen. De politie houdt daarom regelmatig alcoholcontroles.

MET FIETS GEVALLEN

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 43-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is aan haar mond gewond geraakt toen zij met haar fiets ten val kwam voor de ingang van het tunneltje aan de Sluisweg. De vrouw kwam bij een feestje vandaan en kwam door onduidelijke redenen met haar fiets ten val. Ze viel met haar mond op de stoeprand en verloor haar voortand. Ze is ter plaatse behandeld door de ambulancedienst.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING VERLICHTING

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vier jongens in de leeftijd van 18 (2x), 17 en 14 jaar uit Hardinxveld-Giessendam en een 16-jarige jongen uit Giessenburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag 4 mei aangehouden. De jongens werden aangehouden nadat onopvallend surveillerende agenten zagen dat ze vernielingen pleegden aan verlichting op het industrieterrein aan de Hakgriend. De jongens kwamen terug van een feest in een feesttent op de voetbalvelden aan de Sluisweg en waren onder invloed van alcohol. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze worden gehoord.

CONFLICT

GORINCHEM Bij een conflict voor een woning aan de Twijnderstraat heeft een man uit Gorinchem (leeftijd onbekend) een 40-jarige man uit Gorinchem op zaterdagavond 3 mei mishandeld. De heren zouden ruzie hebben over geleend geld waarbij de 40-jarige man geld tegoed zou hebben van de andere man. De 40-jarige man liep na diverse bedreigingen en een kopstoot een pijnlijk rood opgezwollen oog op. Hij heeft op zondagmorgen aangifte gedaan van mishandeling.