Politie Zuid-Holland-Zuid

04/05 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-05-2008 o Persberichten district I

BEROVING

DORDRECHT Rond middernacht, vrijdag op zaterdag 3 mei, is een 51-jarige vrouw uit Dordrecht beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw kwam vanuit de binnenstad en de Oranjelaan en fietste over de Noordendijk richting de Groene Zoom toen twee jongens met bivakmutsen het fietspad opliepen en haar aanspraken. Eén van hen droeg een stuk blank hout van ongeveer 80 cm lang en een doorsnee van ongeveer 15 cm breed. Ze blokkeerden de weg en vroegen naar geld. De vrouw gaf dit niet maar pakte haar mobiele telefoon om de politie te bellen. Eén van de jongens griste de telefoon uit haar handen waarna ze het toestel op de grond gooiden en wegrenden. De vrouw fietste daarop naar huis en belde de politie om melding te maken van het voorval. De politie beschikt niet over een signalement. Heeft u de twee jongens gezien of heeft u andere informatie over de beroving?
Neem dan contact op met de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

LINGERIE IN TAS KLOPT VAN GEEN KANT

DORDRECHT - Op zaterdagmiddag 3 mei heeft de politie een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De Gemeenschappelijk Meldcentrale kreeg rond 13.00 uur een melding van een onwel geworden man. Ter plaatse constateerde de politie en de ambulancedienst dat de man een licht-epileptische aanval had. Verdere verzorging in het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Bij nader onderzoek bleek de man een grote tas met kanten dameslingerie bij zich te hebben. Agenten vroegen de man hoe hij aan de onderkleding kwam en hoeveel vrouwen hij wel niet had. Hij legde uit geen vriendin te hebben en niet te kunnen verklaren waarom hij de tas met inhoud bij zich had. Aan de hand van de prijskaartjes en labels kon worden achterhaald dat de lingerie afkomstig was uit een winkel aan de Bagijnhof. De man bleek de spullen te hebben ontvreemd uit de winkel. Hij is meegenomen naar het politiebureau, in verzekering gesteld en verhoord. Daarna is hij vrijgelaten. De politie maakt een proces-verbaal op.

AUTO IN DE BRAND

ZWIJNDRECHT De brandweer heeft op zaterdagmiddag 3 mei in de Jan Steenstraat een in de brand gevlogen personenauto geblust. De bestuurder, een 20-jarige man uit Dordrecht, reed met zijn vriendin op de Koninginneweg richting de Laan van Walburg toen er rook van onder het dashboard vandaan kwam. Hij zette daarop zijn motor af en duwde zijn auto de Jan Steenstraat in. Daar vatte de auto vlam. De brandweer bluste de brand maar van de auto bleef niet veel meer over. Bij de brand ontstond ook schade aan het wegdek en een dichtbij geparkeerde andere personenauto.

ONDER DE DOUCHE OVERLOPEN

DORDRECHT Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden nadat hij werd overlopen op een boot. Een 44-jarige man en eigenaar van een boot werd door zijn vader gebeld dat iemand daar ongewenst verbleef. De man nam een kijkje op zijn boot en ontdekte dat er iemand onder de douche stond. Hij belde daarop de politie die de douchende man aanhield. De 30-jarige man verklaarde op het bureau dat hij sinds 22 april in Nederland verblijft en wegens geldgebrek twee nachten had doorgebracht op de boot. Ook bleek de man wat eten en drinken te hebben genuttigd in de kajuit. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de inbraak. De verdachte is ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT NA BLAASTEST

DORDRECHT Een 57-jarige man uit Dordrecht is op zaterdagavond 3 mei zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een alcoholcontrole. De man reed onvast over de Louis Apolstraat toen agenten de man van de weg haalden. De man blies een alcohol-indicatie welke boven de wettelijke grens van 220 ugl ligt. Hij werd hierop meegenomen naar het politiebureau waar uit de alcoholtest bleek dat de man 850 ugl (1,9 promille) in zijn bloed had. De man werd hierop aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

AANGEHOUDEN NA POGING BEROVING

DORDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van beroving. Een 23-jarige jongen uit Dordrecht liep op het bruggetje van de Spuiweg naar de Grote Spuistraat toen drie jongens hem naderden. Eén van hen riep met gebalde vuisten dat hij geld moest geven. Op dat moment kwam een groepje fietsers langs waarna de drie wegrenden richting de Spuiweg. De jongen belde daarop de politie. Toen de politie ter plaatse kwam stapte de jongen in de politiebus waarna na een korte zoektocht twee van de drie jongens konden worden aangehouden in de Gen.van der Heijdenstraat. Een motoragent hield daarna in de Koninginnestraat de derde verdachte aan.
De verdachten, een 27-jarige man uit Dordrecht en twee mannen in de leeftijd van 20 en 22 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de zaak en hoort de mannen.

BRANDJES IN CONTAINERS

DORDRECHT In de Jacob Catsstraat en op de Brouwersdijk hebben in de nacht van zaterdag op zondag 4 mei tussen 00:00 en 01:00 uur een container in de brand gestaan. De brandweer is in beide gevallen ter plaatse gekomen om de brandjes te blussen. Zij gaat er vanuit dat ze zijn aangestoken. Ook werd wat vuilnis op de kruising van de Brouwersdijk en de Helmerstraat brandend aangetroffen. De politie is benieuwd of er getuigen zijn geweest van de brandjes. Zij kunnen zich melden bij de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).