Politie Zuid-Holland-Zuid

04/05 Hoeksche Waard

Dordrecht, 04-05-2008 o Persberichten district III

KEUKENBRAND: BUURMAN HELPT BEWONERS HUIS UIT

S GRAVENDEEL In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei heeft een brand gewoed in een woonhuis aan de Dauwrootstraat. Een buurman rook rond
01.45 uur een brandlucht en nam een kijkje bij het betreffende huis. Op dat moment hoorde hij de 51-jarige bewoonster roepen vanuit haar slaapkamerraam. Vanuit de keuken ontwikkelde de brand zich snel met vlammen en rookontwikkeling. De buurman bedacht zich niet en plaatste een ladder tegen het huis. De bewoonster en een 30-jarige vriendin uit Warmenhuizen konden op deze manier het huis verlaten. De agenten probeerden tot de aankomst van de brandweer de brand te doven met een poederblusser. Dit lukte waarna de brandweer het af kon maken. De 30-jarige vrouw had wat rook binnen gekregen en werd ter observatie door de ambulance meegenomen naar het Jacobus Ziekenhuis in Zwijndrecht. De keukenbrand is waarschijnlijk ontstaan door oververhitting van de warmwaterboiler.

DODELIJK ONGEVAL GEVOLGD DOOR EENZIJDIG ONGEVAL MET LETSEL

NUMANSDORP Een 52-jarige man uit Numansdorp is in de nacht van zaterdag op zondag 4 mei om het leven gekomen. Dit gebeurde rond 03.00 uur op de Middelsluissedijk Westzijde. De man reed in zijn auto, komend vanuit de richting Zuid-Beijerland. Hij raakte in een bocht van de weg, raakte daarbij twee bomen en kwam onderaan de dijk met zijn auto tot stilstand. De man was op slag dood. Omdat er in eerste instantie sprake was van een ongeval met beknelling kwamen zowel de brandweer als de ambulance ter plaatse.
Toen agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid het slechte nieuws bij zijn familie brachten, verliet de schoonzoon van de man in verwarde toestand het huis. Enkele minuten daarna kreeg de Gemeenschappelijke Meldcentrale rond 05.00 uur het bericht dat een bestuurder van een personenauto een winkelpui van een elektronicazaak aan de Voorstraat in Numansdorp was ingereden. Ter plaatse bleek de bestuurder de 26jarige schoonzoon van de man. Hij is met rug, nek- en beenklachten met de ambulance overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. De man was na het ongeval aanspreekbaar en verkeerd niet in levensgevaar. Door het ongeval raakte de deur en het kozijn van het winkelpand zwaar beschadigd. De winkel is afgedicht. De Regionale Verkeersondersteuning deed onderzoek naar beide incidenten.