Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind van 3 en 4 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 04-05-2008

Honden opgesloten in auto

Middenbeemster, 03 mei 2008, 11:32 uur

Zaterdagochtend kreeg de politie een melding dat twee herdershonden al een ochtend in een auto opgesloten zaten in de brandende zon. De politie zette alle ramen open, ondanks dat het achterraam op een klein kiertje stond. De eigenaar van de dieren was niet thuis, dus werd een briefje onder de ruitenwisser achtergelaten. Degene die contact had gezocht met de politie werd gevraagd opnieuw te bellen als de honden niet binnen twee uren uit de auto zouden zijn. Na twee uur werd er opnieuw gebeld; de eigenaar was thuisgekomen en had de deuren opnieuw afgesloten met de honden nog in de auto. De politie ging weer naar het adres en wees de eigenaar op de gevaren. Als het nog een keer gebeurt krijgt de man een proces-verbaal.

Man mishandeld

Zaandam, 3 mei 2008, 01:40 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling van een 26-jarige Alkmaarder. Het slachtoffer liep zaterdagnacht met zijn vriendin rond half twee over de Provinciale Weg ter hoogte van het station toen hij uit het niets door drie mannen werd mishandeld. Hij kreeg diverse klappen en schoppen in zijn gezicht. Daarna gingen ze ervandoor in een Volkswagen richting Koog aan de Zaan. De Alkmaarder raakte gewond aan beide ogen, mond en arm.

Vechtpartij op roltrap

Zaandam, 3 mei 2008, 20:37 uur

Een 19-jarige Zaandammer heeft aangifte gedaan wegens mishandeling door drie jongens op een roltrap. Het slachtoffer vertelde aan de politie dat hij langs een aantal jongens liep die bij de ingang stonden van de supermarkt aan de Behouden Haven. Hij keek even in de richting van de mannen en dat zou hun niet bevallen zijn. De jongen werd vervolgens ingesloten op de roltrap en kreeg diverse klappen. Hieraan hield hij een gekneusd rechteroor en een gekneusde pink over, een gescheurd neusgat en vermoedelijk een lichte hersenschudding. Hij werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in.

Aangehouden na belediging agenten

Zaandam, 4 mei 2008, 05.15 uur

Zondagochtend rond half zes kwam een beschonken 25-jarige man het politiebureau aan de Nicolaasstraat te Zaandam binnen. Hij wilde een klacht indienen omdat een vriend van hem eerder die nacht was aangehouden wegens vernieling. Uit onvrede met de gang van zaken antwoordde de man met:" Stelletje klote politie, sappie, tering kanker agenten". Hierbij stak hij, in het bijzijn van twee andere burgers, zijn middelvinger op naar de dienstdoende agenten. Hij werd meerdere malen tevergeefs verzocht het politiebureau te verlaten. Vervolgens is hij aangehouden voor belediging en lokaalvredebreuk.