Stadsbelangen Mestreech

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 1992
6201BZ Maastricht

Onderwerp: vragen ex art.37 RvO directie ad-interim zwembaden

Maastricht, 3 mei 2008

Geachte College,

Tijdens de behandeling van locatiekeuze sporthal De Geusselt tijdens de raadvergadering van 22 april l.l. heeft verantwoordelijk wethouder L. Winants geen enkele reactie gegeven op de vragen cq opmerkingen inzake de invulling van de directie functie bij de Maastrichtse zwembaden en/of de beoogde uitwerking van de beoogde organisatie vorm.

Dit is aanleiding voor het stellen van de volgende vragen:

Kunt u als College;

1. garanderen dat de leiding over de dagelijkse bedrijfsvoering bij de drie Maastrichste zwembaden -De Dousberg, Heer en Vijverdal- niet in het gedrang komt aangezien inmiddels 3 jaar sprake is van een ad interim waarneming op part time basis?
2. uitleggen dat naast de dagelijkse leiding de ad interim directie ook haar opdracht mbt het verandermanagement (het succesvol uitvoeren van de inhaalslag verzakeling) en de conceptontwikkeling voor het nieuwe zwembad op part-time basis tot een succes kan maken terwijl in het vastgestelde zwembadenplan -opgesteld door Hospitality Consultants- 1 FTE is voorzien voor de directievoering?
3. aangeven welke maatregelen u als College neemt mbt het ondernemerschap, marketing en PR voor het nieuwe zwembad zodat daadwerkelijk sprake zal zijn van een kwaliteitsimpuls ten opzichte van ad-interim aanpak?

In het zwembadenplan wordt gesteld dat de nog uit te werken nieuwe organisatie -dus ook de directie- zich dient te concentreren op de bestaande baden - Dousberg, Heer en Vijverdal- en daarna het nieuwe zwembad Geusselt.


4. In hoeverre is het dan wenselijk dat de huidige ad-interim directeur ook de directie voert bij de zwembaden in Born en Kerkrade, bij het zwembad Centre Ceramique van Vesteda en daarnaast lid is van de Raad van Commissarissen van het zwembad Eijsden? .
Stadsbelangen Mestreech is van mening dat een benoeming voor de directie functie overeenkomstig het eindrapport van Hospitality Consultants vóór het moment van de opstartfase van het nieuwe zwembad had moeten plaatsvinden.


5. Is inmiddels de sollicitatie of werving procedure opgestart?
6. Wanneer wordt de benoeming van de directievoering afgerond?


-2-

Tot slot willen wij u kenbaar maken dat het ons bevreemd geen reactie te vernemen van ad-interim directie op de jongste ontwikkelingen rondom het nieuwe zwembad aangezien in een eerder stadium het eindrapport van Hospitality Consultants werd onderschreven. .

In afwachting op uw reactie,

Met vriendelijke groet,

J.M.A.F. Steijns
Fractie voorzitter


---- --