Politie Groningen

Zondag 4 mei 2008

Provincie Groningen, 04-05-2008

Groningen: vervelende man aangehouden

Een 43-jarige inwoner van Groningen is zaterdagavond aangehouden in de Tuinbouwstraat. De man had een woordenwisseling met een buurtgenoot en dit leek te gaan escaleren. De politie probeerde de Stadjer te kalmeren, maar die had daar geen behoefte aan. Na meerdere waarschuwingen moest de verdachte meekomen naar het bureau. Hier verzette hij zich tegen. In de politieauto sloeg de Groninger meerdere malen om zich heen en probeerde de inzittende agenten te raken. Hij is ingesloten.

Groningen: tieners vernielen en slaan man

Drie jongens hebben zaterdagavond in de Van Ketwich Verschuurlaan een ruit van een woning ingegooid. De bewoner zag dit en ging achter de jongens aan. Gelijkertijd kreeg de politie een melding dat een 44-jarige inwoner van Groningen in de Goeman Borgesiuslaan was geslagen door een langsfietsende tiener. In de Helperwestsingel wist de politie twee van de drie jongens aan te houden. De man die geslagen was, herkende een van de jongens als degene die hem geslagen had. De twee jongens uit Groningen (12 en 16 jaar) zijn aangehouden. De ouders zijn geïnformeerd. De politie heeft de identiteit van de derde verdachte.

Groningen/Vierhuizen: rijbewijzen ingenomen

De politie heeft zaterdagnacht op de Europaweg in Groningen het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige Veendammer. De man reed met een snelheid van 105 km/u over de Europaweg. Op dit weggedeelte geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 29-jarige automobilist uit t Zandt moest zaterdagmiddag in de omgeving van Ulrum zijn rijbewijs inleveren. De man reed 50 km/u te snel over de provinciale weg bij Vierhuizen. Hij reed 130 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheid verraadt drugs

De politie heeft zaterdagnacht een 41-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. De man werd betrapt op een forse snelheidsovertreding op de Weg der Verenigde Naties. De Fries reed er 105 km/u, terwijl daar vanwege wegwerkzaamheden een maximum snelheid van 50 km/u geldt. De automobilist werd naar de Papiermolenlaan gedirigeerd om de overtreding af te handelen. De bestuurder had echter geen rijbewijs bij zich, waarop de man en zijn auto naar het politiebureau werden overgebracht. Een van de agenten ontdekte in de auto van de verdachte enkele hoeveelheden drugs. De man is vervolgens ingesloten.

Groningen: vrouwen slaan elkaar

Een 20-jarige vrouw uit Rotterdam en een 17-jarig meisje uit Groningen zijn zaterdagnacht aangehouden omdat ze in een horecapand in de Poelestraat ruzie met elkaar hadden. Door onbekende reden sloegen beide dames elkaar. Beiden raakten daarbij licht gewond. De Rotterdamse moest zich laten behandelen door een arts. De politie gaat de ouders van de Groningse informeren. Ook wordt de Koninklijke Marechaussee geïnformeerd, aangezien de Rotterdamse in dienst is bij Defensie. Tegen beide dames wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: fietsster gewond na val

Een 71-jarige fietsster uit Hoogezand is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een val van haar fiets. De vrouw reed samen met haar man over de Van der Duyn van Maasdamweg in haar woonplaats, toen ze per ongeluk met haar wiel in de berm terecht kwam. Vermoedelijk wilde ze corrigeren, waarbij ze haar evenwicht verloor en ten val kwam. Ze is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: inzittenden gewond bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Navolaan in Stadskanaal, zijn twee vrouwen licht gewond geraakt. Een 72-jarige automobilist uit Oude Pekela merkte te laat op dat enkele autos voor hem stil stonden. Hij reed daardoor tegen de auto van een 24-jarige man uit Ter Apel. Deze auto schoot door tegen de voor hem stilstaande auto. De inzittende van de Pekelder, een 68-jarige vrouw uit dezelfde plaats, klaagde pijn aan de ribben. De 18-jarige vrouw uit Vlagtwedde, inzittende van de 24-jarige automobilist, is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage.

Beerta: man gewond na steekincident

In een pand aan de Hoofdstraat in Beerta heeft zaterdagavond een steekincident plaatsgevonden. Een 43-jarige inwoonster van het dorp kwam het pand binnen en stak na een korte woordenwisseling een 43-jarige plaatsgenoot met een steekwapen. Hierna ging de vrouw er vandoor. Zij werd later die avond in haar woning aangehouden. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. De politie doet onderzoek naar het motief van het incident. De vrouw is ingesloten.

Bedum: Garmerwolder slaat Groningse

Een 18-jarige inwoner van Garmerwolde is zaterdagnacht aangehouden nadat hij in de Grotestraat in Bedum een 17-jarige Groningse had geslagen. Toen agenten de jongeman aan wilde houden, bemoeide een 20-jarige Groninger zich ermee. Hij reageerde niet op de agenten om weg te gaan. Ook hij werd meegenomen naar het bureau. Later werd een 18-jarige inwoner van Bedum aangehouden omdat hij enkele agenten had beledigd. De politie is enige tijd aanwezig geweest in het dorp.

Zevenhuizen: bromfietser onder invloed zonder helm

Een 16-jarige bromfietser uit Zevenhuizen is pas enkele weken geleden geslaagd voor zijn bromfietsrijbewijs en heeft nu al enkele overtredingen begaan. Agenten zagen de jongen zaterdagnacht zonder helm door zijn woonplaats rijden. Toen de dienders hem aanspraken hadden ze het vermoeden dat de bromfietser onder invloed van alcohol was. Hun vermoeden werd bevestigd na een ademanalysetest. De tiener had een alcoholpromillage van ruim 0,5 in zijn bloed. Een promillage van 0,2 is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal.

Ten Post: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdagmiddag en avond op de N360 bij Ten Post een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 2152 voertuigen geregistreerd. Het aantal overtredingen bedroeg 268. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u, waar 80 km/u de maximum toegestane snelheid is.