Gemeente Beuningen


Nationale Herdenking zondag 4 mei
Tijdens de Nationale Herdenking op zondag 4 mei herdenken we om 20.00 uur in het hele land alle Nederlandse burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld zijn omgekomen.

4 mei viering in Beuningen
Ook in Beuningen wordt traditiegetrouw bij de Nationale Herdenking op 4 mei stilgestaan.

Om 19.35 uur komen we bij het gemeentehuis aan de Van Heemstraweg in Beuningen bij elkaar voor een stille tocht naar het monument bij de kerk in Beuningen. Iedereen is van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Loopt u liever niet mee met de stille tocht, maar wilt u wel bij de herdenking bij het monument zijn, dan kan dat ook. In dat geval graag uiterlijk om 19.50 uur bij het monument aanwezig zijn.

Het leggen van kransen en bloemen is onderdeel van het programma. U krijgt de gelegenheid meegebrachte bloemen, tekeningen en herdenkingslichtjes bij het monument te plaatsen. Het wordt gewaardeerd als kinderen zelfgemaakte tekeningen, bloemen of lichtjes (een versierd glazen potje met een waxinelichtje) meebrengen.

Horeca
Aan horecaondernemers wordt via deze weg gevraagd op zondag 4 mei van 19.45 tot 20.25 uur geen muziek te draaien en geen vermaak aan te bieden. Even voor acht uur zouden gasten/bezoekers er op geattendeerd kunnen worden dat er twee minuten stilte in acht wordt genomen in verband met de Nationale Herdenking. Uitbundige feestelijkheden passen uiteraard niet bij het ingetogen karakter van de avond van 4 mei.

Informatie
Voor meer informatie over de viering in Beuningen belt u met mw. H. Tromp, telefoon 024 - 6780800. Voor het volledige programma van de herdenking kunt u hier klikken.

Wilt u meer weten over de nationale viering van 4 en 5 mei kijk dan op de site www.4en5mei.nl.