Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 25 april 2008

Dodenherdenking 4 mei Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In het kader van de jaarlijkse dodenherdenking organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst bij het Nationaal Monument Westerbork.

De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.15 uur met de stille tocht bij de ingang van kamp Westerbork en gaat over in wat de kampbewoners destijds de 'Boulevard des Misères' noemden. Aan de kop van de stoet lopen de leerlingen van cbs De Wegwijzer en obs De Lindelaar uit Westerbork en kampoverlevenden. De scholen hebben het Nationaal Monument Westerbork geadopteerd. Bij het monument vindt de bijdrage plaats van drie generaties door Mieke van den Burger-Steensma (1924), Jetske Burger en Nanne Dries. Mieke van den Burger werd wegens de hulp aan joodse onderduikers verraden en naar vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück gedeporteerd. De persoonlijke overdenking zal worden uitgesproken door Fia Polak (1929). Via kamp Westerbork werd zij gedeporteerd naar Auschwitz. Het kampterrein is per auto te bereiken vanaf 18.00 uur. Gezien de te verwachten belangstelling worden bezoekers vriendelijk verzocht ruim op tijd aanwezig te zijn.

Overdag worden er speciale activiteiten georganiseerd waaronder rondleidingen over het kampterrein en lezingen van ooggetuigen in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Noot voor de redactie /