Gemeente Loenen aan de Vecht


4 mei - Dodenherdenking

In samenwerking met het Christelijk Gemengd Streekkoor Sursum Corda uit Vreeland en het Loenens Fanfarekorps Oud Over, is besloten de dodenherdenking op 4 mei 2008 in de kern Loenen aan de Vecht een andere vorm te geven dan u gewend bent.

Voorafgaand aan de feitelijke herdenking in park Leeuwendijk, zal het koor Sursum Corda het Requiem van Gabriël Fauré ten gehore brengen in de NH Kerk. Zij hebben dit indrukwekkende muziekstuk speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerd. Bij het verlaten van de kerk zal LFO met enkele omfloerste trommels de stoet voorafgaan.

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking herdenken we niet alleen de slachtoffers uit WO II, maar alle Nederlandse burgers en militairen die, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waar ook ter wereld, zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Programma:

18.30 uur Kerk open

18.45 uur Korte inleiding door burgemeester R.G. Boekhoven

19.00 uur Uitvoering van het Requiem van G. Fauré door Sursum Corda

19.45 uur Stille tocht naar park Leeuwendijk

20.00 uur Twee minuten stilte

Aansluitend wordt koraalmuziek ten gehore gebracht door Fanfarekorps Oud Over en is er gelegenheid tot het leggen van bloemen bij het monument.

Er zullen vanaf dit jaar geen bloemen meer worden uitgedeeld bij de ingangen van het Park Leeuwendijk. Wie graag een bloemetje bij het monument wil leggen, zal daarin zelf moeten voorzien.